ANNONS

För den som vill vara “coronasäker” har Lars Karlsson ställt ut låda på sin veranda med kartor för årets Naturpass i Horndal.
Foto: Privat

Naturpasset djupare in i Horndals skogar

HORNDAL Varje år arrangerar Horndals orienteringsklubb Naturpasset. 2020 ökade antalet deltagare enormt och 2021 kommer kontroller placeras ut längre västerut in i skogen.

Naturpasset är ett arrangemang som Svenska Orienteringsförbundet spridit ut i landet. Alla får delta under våren sommaren och början av hösten. Under den perioden har kontroller placerats ut i skogen som deltagarna ska försöka hitta.

I Horndal har Naturpasset förekommit många år, men under coronaåret 2020 exploderade antalet deltagare, berättar Lars Karlsson, som tillsammans med frun Anna är ansvariga i klubben för Naturpasset.
– Ja, det blev jättepopulärt ifjol. Det blev en fördubbling av antalet deltagare jämfört med tidigare år.

Faktum är att det har blivit så populärt att Lars och Anna fått lov att vidta åtgärder.
– Vi hade naturpass vid Lumsberget, Rismossberget och Ställbergsklack förra året, men nu har vi ritat till kartor längre västerut mot Bagghyttan. Så det blir tre kvadratkilometer större område och flera kontroller.

Kontrollerna kommer att sitta uppe från den 1 april till 15 september, så att de hinner tas ner före älgjakten. Priser från det lokala företagandet kommer att lottas ut till de som besöker alla kontroller.
– Man kan vinna fotvård och massage, meddelar Lars och lägger också till var den som vill delta kan hitta rätt kartor.

– De går att köpa på Ica i Horndal. Men vill man vara mer “coronasäker” så kan man också hitta dem i en låda på min veranda och betala med Swish.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS