ANNONS

Närboende till det planerade bygget av hyreslägenheter vid Älvvägen/Dalvägen är upprörda över byggplanerna. Från vänster Marianne Lindberg, Monica Grankvist, Uno Johansson, Bo Nisser, Åke Sirsjö, Reijo och Inger Tervo samt Håkan Engström.
Foto: Veronica Rigtorp

Närboende överklagar bygglov

Närboende till de planerade hyreslägenheterna vid Älvvägen/Dalvägen är upprörda över byggplanerna. De vill inte ha en så stor fastighet på tomten.

Framför allt finns en oro för parkerade bilar utefter gatorna runt fastigheten.
Nu vill de ha bygglovet upphävt.

Tomten ligger mellan Dalvägen-Postvägen-Älvvägen och E16. Mindre hus likt en-och tvåfamiljsbostadshus tycker gruppen skulle passa bättre.
Monica Grankvist som driver Salong Monique i Djurås centrum har långt framskridna planer med sin nya salong på Älvvägen som snart är inflyttningsklar. Hon oroas över att hennes kunder inte kommer att kunna ta sig in till salongen om det kommer att vara parkerade bilar utefter den smala bygatan.
– Speciellt de kunder som kommer med färdtjänst, måste ju kunna köras ända fram, förklarar hon.

Flera andra grannar som bor intill tomten Skogen 8:5 oroas också över hur bilar till boende i den tilltänkta fastigheten ska få plats, och befarar att de kommer att parkeras utefter närliggande vägar.
Tomten ligger också över ett servitut med infartsvägen Postvägen till en annan affärslokal, som bör vara öppen för att affärslokalen ska kunna användas i affärssyfte, menar gruppen.
– Det finns goda chanser att vägen kommer att finnas kvar, då servitutet är starkt, förklarar Marianne Lindberg, som är kunnig i frågan.

Hon berättar om den gamla detaljplanen från 1991 som ligger till grund för att ett hyreshus skulle kunna byggas på platsen. Någon började under 90-talet bygga på tomten, men kom bara till betongplattan, som fortfarande finns kvar.
Det var en upprörd samling Djuråsbor som kommit för att berätta om farhågorna runt bygget av hyreslägenheterna på tomten.
– Varför kan de inte lugna sig och se om det blir uthyrt i de husen som redan byggs bakom centrum, säger en av herrarna som mött upp vid tomten.

Andra menar att bygga hyreshus så nära stora E16 mot Västerdalarna, är tokigt då barn som kommer att bo i husen, kommer att leka nära den hårt trafikerade vägen.
Byggherren OLM Fastigheter har fått bygglov. En överklagan har inkommit, enligt kommunen. Flera överklaganden har under den senaste tiden inlämnats.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS