ANNONS

Hittaut har genomförts i Borlänge.
Foto: Privat

När Hittaut kom till Borlänge blev det en deltagarsuccé

BORLÄNGE. Hittaut, aktiviteten med checkpoints och karta, blev en deltagarsuccé i Borlänge under 2021. Fler än 2 600 personer har deltagit och sammanlagt har de registrerat mer än 80 000 besök vid en checkpoint. – Vi har haft nästan 120 checkpoints ute i stadens parker och närområden, säger projektledaren Leif Åkerblom från Stora Tuna OK, en av arrangörerna.

Det hela startade i maj och under säsongen har arran-görsklubben träffat många glada deltagare med kartan eller appen i högsta hugg.
Hittaut har varit mycket uppskattad i alla åldersgrupper och deltagarna har sammantaget rört sig cirka 160 000 kilometer, vilket motsvarar knappt fyra varv runt jorden.
Då är det inte så konstigt att det har bildats nya stigar i en del skogspartier!
– Vi har ju fått fantastisk respons från deltagarna det här första året och planerar redan nu för 2022. Då vi vill utöka området med de södra delarna av staden ända ner till Frostbrunnsdalen och nå ännu flera deltagare genom Friskvårdsutmaningen för företag och Skolutmaningen, berättar Florence Berg i projektgruppen för arrangemanget.

Av alla checkpoints har en tredjedel kunnat nås på hjul och har alltså varit tillgängliga för alla på lika villkor. Kartorna har också delats ut gratis till Borlänges hushåll. Totalt var det 2 653 deltagare som gjorde 83 649 registreringar och som avverkade en sträcka på 167 298 kilometer. Det motsvarar knappt fyra varv runt jorden och det tog 62 736 timmar.
Noteras kan att över 200 personer besökt samtliga checkpoints, varav många barn och ungdomar.
– Vi har haft nästan 120 checkpoints ute i stadens parker och närområden. Årets säsong höll på till och med den 3 oktober. Vi fick korta ner tiden en vecka på grund av ändrade tider för älgjakten, säger Leif Åkerblom.
Hittaut är ett flerårigt samarbete mellan ortens tre orienteringsklubbar: Domnarvets GoIF, Stora Tuna OK och Kvarnsvedens OK.

Hittaut. Foto: Privat

Vad är Hittaut?
Det är en rolig form av friskvård med karta och sedan 2008 har Hittaut lockat tusentals deltagare att ge sig ut och leta checkpoints. Antal orter har ökat år från år och i år fanns hittaut i totalt 89 orter.
Konceptet är framtaget av Svenska orienteringsförbundet.

Information hittar du på: www.orientering.se/hittaut/borlange

Hittaut. Foto: Privat
Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS