ANNONS

Eleonor Håkansdotter med sin bok.
Foto: Pressbild

Mysigt fik till salu – ”Dags att ta farväl”

”Dags att ta farväl, nu säljer jag mitt älskade café”, skriver Eleonor på sin Facebooksida den 31 januari. Det lär bli många som gråter när Eleonor Håkansdotter lämnar cafét.

– Tänk, när jag startade caféet 2015 hade jag ingen aning om att det skulle bli så många roliga, kreativa, berikande och utmanande år tillsammans med alla fina gäster och min kära personalstyrka, säger Eleonor Håkansdotter.
År 2020 var caféets mest välbesökta hittills, och det känns bra för Eleonor att leta efter en ny ägare när caféet är på topp.

Köpare till cafét är inte klart så intresserade kan höra av sig till Eleonor.
– Med 2020 bakom oss kan vi konstatera att detta knepiga år ändå bjöd på många guldstunder att blicka tillbaka på.
– Det händer spännande saker i mitt liv, jag ska både bli mamma och flytta till Värmland, och har därmed inte möjlighet att ge caféet den kärlek och närvaro som behövs, förklarar hon.
Eleonor Håkansdotter såg möjligheten att driva eget företag och styra över sin egen verksamhet efter att hon deltagit i ett sommarentreprenörsprogram under sin gymnasietid på Soltorgsgymnasiet.
Ett UF-företag som tillverkade miljövänliga skorpor blev starten på det som senare skulle utvecklas till att hon senare startade verksamhet i gamla stugan i Frostbrunnsdalen.

Verksamhetens bas byggde på en idé om ett ekologiskt och vegetariskt café med hög miljöprofil och användande av lokala producenter som bas för verksamheten.
Där utgångspunkten var att verksamheten skulle lämna så lite miljömässiga fotavtryck som möjligt efter sig.

Eleonor hade inte kunnat hamna mer rätt i tid med sin verksamhet, visade det sig.
Att nu sälja verksamheten kan säkert inte vara helt lätt, det har varit mycket som hänt under de fem åren.
Eller vad sägs om det senaste årets alla händelser:
En vårvinter fylld av semlor och tårtbeställningar, utmärkelse till Årets ungdomsföretagare i Dalarna och påsköppet med mängder av beställningar och tacksamt väder för utefika.
Hon livade dessutom upp corona-våren med vårt omåttligt populära swishcafé.
En fartfylld sommar med premiär för våffelköket, roliga företagsbokningar, rekordmånga cafégäster från när och fjärran och välbesökta yogastunder.
Hösten bjöd på Skördefest med pop-up café hos Gamla Snickeriet kafferosteri, mysiga temahelger och ett rysligt roligt Halloweenfirande där dalen kryllade av ljus från ficklampor under spökjakten.
Under advent fick caféet ställa om sitt populära julcafé till att ta emot beställningar, vilket togs väl emot av kunderna. Eleonor med personal packade julklappar, kokade fudge och bakade saffranssemlor tills fingrarna glödde.

Det blev härliga minnen för henne och teamet att minnas många år framöver, men nu är det här och nu.
– Under februari hoppas vi kunna öppna caféet, och få njuta av några fina vinterdagar tillsammans med alla efterlängtade gäster. Jag kommer njuta av varje stund, hoppas att vi ses, avslutar Eleonor.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS