ANNONS

Hagvallens snökanoner jobbade för fullt. Det var både myggfritt och folktomt.
Foto: Veronica Rigtorp

Myggfritt – kanonläge för snötillverkning

Det har varit myggfritt ett tag, vilket vinter-entusiasterna säkert uppskattar då snön äntligen lagt sig på marken efter en seg start under senhösten, med många varma dagar.

Äntligen blev det alltså tillräckligt med minusgrader för att snökanonerna skulle kunna producera den eftertraktade vita mattan i Uvbergsbacken. En lång väntan på kyla, gav många invånare vad de vill, till slut, nämligen snö i alla dess former, även den konstgjorda.
Snökanonerna på Uvberget har under en tid producerar snö, för fulla segel. Vilket gav snart treåriga Loke Plåth, möjlighet till lite pulkaåkning med mormor och morfar, Lena och Richard Gustafsson.

Uvbergsbacken har anor från början av 1940-talet och liften kom på plats 1968, släpliften har en kapacitet på 900 personer/timme.
Uvbergsbacken har två nedfarter som är cirka 600 meter långa och med en fallhöjd på 120 meter. Här finns även en värmestuga med servering, som har öppet samma tider som backen. Här finns också uthyrning av utrustning.
Föreningen Norrbärke SK Alpin sköter Uvberget och bedriver där sin verksamhet.
Norrbärke SK längdskidklubb har sitt klubbhus vid Hagvallen, där tillverkar också snökanonerna ett härligt täcke av snö.

Och intresset från skidentusiasterna är stort och återkommande ovationer kommer från utövarna till tillverkarna av spåren.
En av alla ivriga skidåkare var självaste gatuchefen Göran Pålsson som knäppte på sig skidorna och åkte ett varv.
Men nya elljusspårsbron hade han ännu inte testat.

Treåriga Loke Plåth, fick möjlighet till lite pulkaåkning med mormor och morfar, Lena och Richard Gustafsson i Uvbergsbacken. Foto: Veronica Rigtorp

Gatuchefen Göran Pålsson knäppte på sig skidorna och tog ett varv i spåren vid Hagvallen. Foto: Veronica Rigtorp
Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS