ANNONS

Största av allt är kärleken är musikgudstjänst i Väster Tuna kapell den 23 februari. Från vänster Linda Bergvin, Peter Östlund, Per Jernström ( på gitarr), Christine Fredriksson, Daniel Jernström, Ann-Gerd Jansson och Anna Andersson.
Foto: Veronica Rigtorp

Musikgudstjänst med kärlekstema

BORLÄNGE. Största av allt är kärleken, en musikgudstjänst med tankar och sånger om kärlek.

För fjärde året i rad anordnas musikgudstjänsten med kärleken som tema, i Väster Tuna kapell. För varje år har publikmängden ökat. Förra året tyckte arrangörerna att de tog i, när de beställde fika för 75 personer, det kom 120 besökare.
Då är det överfullt, men flytta till en större lokal är det inte ens tal om, enligt en av initiativtagarna Daniel Jernström.
– Då gör vi hellre två föreställningar, som vi gjort med musikalmässan, förklara han.
Det var Daniel och dåvarande kyrkoherden Ann-Gerd Jansson som började prata om att genomföra en musikalmässa i Väster Tuna kapell och på den vägen är det.
Till året upplaga, den 23 februari, kommer sångerna att framföras av solisterna Linda Bergvin, Christine Fredriksson och Peter Östlund. Musiker är Per Jernström och Anna Andersson.
Ann-Gerd Jansson och diakon Elisabeth Holm kommer att tala om kärleken, på sätt som knyter ann till kärleken till livet – att stå upp för sig själv. Sångerna är också valda utifrån detta, som exempelvis En sång till livet och Ännu doftar kärlek.
– Det är fint med blandningen av bibelcitat, dikter och musik, där ljussättningen får förstärka det hela, inte tar över, förklarar Daniel.
Publiken kommer också att ha möjlighet att sjunga i med i två psalmsånger som är välbekanta för alla och envar.
Internationella gruppen Act sköter serveringen och nytt för i är att det hembakta är just kärleksmums, en annan nyhet är att den ljussatta musikgudstjänsten börjar redan klockan fyra på eftermiddagen.
– Och så sjunger vi i församlingshemmet vid fikat, avslöjar Christine Fredriksson.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS