ANNONS

Musikalen Cabaret återkommer denna sommar till Verket.
Foto: Henrik Dahl

Musikalen Cabaret i Verket

AVESTA. Förra sommarens succéföreställning i Verket återkommer även i år. Den 18 juni är det nypremiär för musikalen Cabaret.

Det har varit många bitar som skulle falla på plats. När både Avesta kommun och Verket sa ja kom den sista och avgörande biten på plats. Det gör att det nu är klart att musikalen Cabaret återkommer till Verket även denna sommar. Ensemblen blir i stort sett den samma, dock med ett undantag och det är att Lars Hjertner ansluter. Han tar över rollen som Ernst Ludwig.
– Det är jättekul att vi fått med Lars Hjertner, säger Gabriel Hällqvist som tillsammans med Martin Ahlvin och Linnea Nygren håller i trådarna för projektet.

Gabriel, Linnea och Martins vägar korsades på Sjöviks folkhögskola där Gabriel och Linnea studerade och Martin var lärare. Tillsammans har de tre dragit igång teaterföreningen Ett musikteater som står bakom uppsättningen av Cabaret. Alla tre är välkända scenpersoner i bygden, tillsammans har de tidigare somrar satt upp musikteater i Horndals brukspark, och Martin har denna vinter regisserat Horndalsrevyn.
Lika entusiastisk är Lars Hjertner att det nu tidsmässigt passade honom.
– Jättekul. Jag känner ju Martin Ahlvin sedan vår gemensamma tid på GöteborgsOperan, säger Lars Hjertner.
– Det är lite extra kul eftersom jag var erbjuden just den rollen för många år sedan i en uppsättning i Stockholm, men då var jag kontrakterad för andra uppdrag och kunde inte ta den. Dessutom alltid fantastisk upplevelse att jobba i Avesta och i Verket, säger han vidare.

Musikalen Cabaret känns lika aktuell idag som när boken “Farväl till Berlin” skrevs 1939. Boken ligger till grund för musikalen. Handlingen utspelar sig i Berlin under åren 1930 till 1933 och nazismens framväxt.
Gabriel säger att de vill sätta fokus på mänskliga rättigheter och rörelser som växer fram i samhället. För dem är det viktigt att publiken ska få något mer med sig hem efter föreställningen.

Miljön i Verket passar utmärkt och scenografi är avskalad.
– Det är en otroligt häftig miljö.
– Vi använder oss av fyra dörrar, en säng och ett bord.
Ensemblen är på nio personer med imponerande CV. Bland annat återvänder Oskar Nilsson, tidigare från Kristina från Duvemåla, för att återigen gestalta konferencieren.

Premiären är satt till 18 juni och sammanlagt blir det sex stycken föreställningar innan ridån går ned 29 juni.
– Vi kommer att släppa biljetterna i mitten av april, säger Gabriel och flaggar för att detta är sista sommaren som de sätter upp Cabaret i Verket.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 12 2019.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS