ANNONS

Gunnar Karlsson boende på 50 årsfirande Munkbogården omringad av sonen Kent och sonhustrun Siv Karlsson. Foto: Veronica Rigtorp.
Foto: Veronica Rigtorp

Munkbogården firade 50 år

SMEDJEBACKEN. Äldreboendet Munkbogården i Smedjebacken firade 50 år med Öppet hus. Något många, utöver de boende, uppmärksammat.

I entrén möttes besökarna av festliga ballonger som talade om hur många år som firades, där fanns också ett dignande kaffebord, som erbjöds till både boende och besökare.
Besökare och boende passade också på att gå tipspromenad eller lyssnade till Bärkebälgarna som underhöll i matsalen.
En fotoutställning lockade många att stanna till och läsa texter och se på de gamla vackra bilderna samt diskutera om hur mycket som förändrats. 1969 stod särskilt boende Munkbogården i Morgårdshammar klart. I marsmånad året efter, kunde de första boende från Storsand flyttade i lägenheterna.
Idag finns 25 lägenheter på bland annat 1,5 samt 2 rum som gör det möjligt för parboende. Munkbogården är ett särskilt boende ett så kallat bistånds beviljat boende.
Personalen i tjänst och boende på Munkbogården fortsatte 50-årsfirandet på kvällen med en trerättersmiddag inspirerad av mat som var populär på 1970-talet: räkcocktail till förrätt, fläskfilé med hasselbackspottis och pepparsås till varmrätt och som avslutning en riktig klassiker, nämligen päronhalvor med After eight, samt dricka och bubbel. Elegansnejlikor på borden skvallrade även dom om forna tider.
En av Munkbogårdens boende Gunnar Karlsson har bott i huset sedan september 2015.
– Det är bra här jag trivs väldigt bra, kan inte ha det bättre, intygar Gunnar.
– Vi tycker också att du har det bra här, säger Gunnars sonhustru Siv Karlsson
– Här har jag mat och uppassning. När jag ringer kommer dom, lägger Gunnar till.
Det enda han kanske saknar lite är att ha någonting att göra på dagarna, som ett pingisbord.
Vem ska du då spela med frågar Siv. Jag kan utmana Kent, ler Gunnar.
Sportintresset är stort hos far och son, och Kent Karlsson berättar att de varit till Barcelona för att se deras favoritlag spela. Matchen slutade 1-0 och på läktarna satt 70 000 personer.
– Det tar längre tid att ta sig ut från Hillängen än det gjorde i Barcelona, minns Gunnar.
Framtiden får utvisa vem som vinner i en pingisturnering av de två.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS