ANNONS

Multibassängen invigdes med vattengympa grupp i poolen. Från vänster Lillemor Kilström Dahlman, Birgitta Andersson och Inga Nyström.
Foto: Veronica Rigtorp

Multibassängen invigdes

BORLÄNGE. Sommaren 2018 togs det första spadtaget för bygget av en ny Multibassäng i Maserhallen. Nu står den klar och invigd.

Multibassängen har måtten 25 x 8 meter och har en vattentemperatur på cirka 32-34 grader. Den ska främst användas för rehabilitering, simundervisning samt vattengymnastik och babysim.

Multibassängen invigd. Foto: Veronica Rigtorp.

Den nya bassängen har två stycken höj- och sänkbar golv på 8 och 16 meter vardera med möjlighet att ställa om från ytan ner till 180 centimeters djup oberoende av varandra. Den ger också nya möjligheter att bedriva parallella aktiviteter i hela simhallen.
Bassängen kan delas av med en ljuddämpad skiljevägg som är höj och sänkbar från taket.
Detta gör det möjligt för två grupper att använda multibassängen samtidigt och att vattendjupet kan anpassas till olika behov.
Omklädningsrummen är anpassade för de som har någon form av funktionsvariation. Det finns två större omklädningsrum med fyra duschar och en bastu i varje och två mindre med dusch och toalett.
De mindre omklädningsrummen har plats för bår/säng och taklyft. Det är anpassat för funktionsvarierade i alla ytor.
Utbyggnaden av Maserhallens simhall är en del av ett stort investeringsprojekt av Maserhallen. Både bad- och sportanläggningen i Maserhallen rustas. Utöver simhallen så har även renovering av nytt undertak och ny belysning i entrén, ny ventilation i sporthallen, renovering av hygienutrymmen och omklädningsrum genomförts.
Alla på plats vid invigningen var synnerligen nöjda med resultatet, även om provbadarna har anmärkt på en del små punkter som kommer att ändras framöver.
Anna-Karin Solum har jobbar länge PÅ Maserhallen, och vet vad som behövs, hon har sett att det kan behövas mer skåp i omklädningsrummen till exempel, men det är något som är lätt åtgärdat.

 

Nya multibassängen invigdes med tal av kommunstyrelsens ordförande och kommunalrådet Jan Bohman och Lars Jansson, ordförande i Maserhallen. Foto: Veronica Rigtorp.

Maserhallens ordförande Lars Jansson började invigningen med en historisk tillbakablick.
– På 1800-talet började badhus att byggas i Sverige, till en början för att skapa en bättre hygien hos det svenska folket, sedan dess har badhuset bytt funktion.
Sedan gjorde han ett hopp till 1967-68 då Maserhallen stod klart med inomhushallar och simbassäng, 2003 kom Aqua Nova och en ny målgrupp anslöt sig till badet. Målgrupperna har under tiden förändrats och utökats. Idag till bad, träning, tävling, motion, simundervisning, babysim, rent hälsofrämjande njutning i varmvattnet och som rehabilitering.

Jan Bohman som fick äran att klippa bandet, var även han mäkta stolt över den nya poolen.

Publicerad i Annonsbladet Dalarna, Borlänge/Gagnef vecka 2

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS