Motorer är tema för årets Avestafestival

Thomas Abrahamsson är speaker under lördagens motorevenemang i Stadshusparken.
Foto: Mikael Eriksson
AVESTA. Avestafestivalen står för dörren. Årets upplaga av festivalen har motortema. – Det här med motor är nog något som vi kan bygga ut framöver, tror Mattias Öberg från Lions Club Avesta

Vid månadsskiftet maj-juni hålls Avestafestivalen i centrala Avesta. Festligheterna pågår mellan fredagen och söndagen.
– Det blir ett fantastiskt evenemang med bra kvalitet för barn. Vi förhandlar in i det sista med en artist men jag kan inte avslöja vem eller vilka det handlar om, säger Mattias Öberg lite hemlighetsfullt.

På fredagen startar festivalen med bland annat Karnevalsloppet och ett tivoli.
– Det blir ett stort tivoli och vi har även rejält med marknadsförsäljare, det ökar mer och mer för varje år, säger Mattias Öberg.
Under lördagen blir det ett stort motorevenemang vid Stadshusparken.
– Alla som har udda veteranfordon får ställa ut dem i parken. Vi har bjudit in motorklubbar från Arboga i söder till Mora i norr och även anlitat landets bästa speaker, Thomas Abrahamsson från Avesta. Dessutom spelar gruppen Minnesota Moliners musik, bland annat country och rockabilly, säger Mattias Öberg.

Vid klockan 17 på lördagen startar en kortege med fordon från Stadshusparken.
– Det blir alla möjliga fordon, bland annat dragracingbilar, veteranmopeder och stora amerikanska lastbilar, berättar Mattias Öberg.

Under både lördagen och söndagen delas det ut priser till ungdomar som deltar i projektet Blås Grönt.
– Det är alltid välbesökt. Sammanlagt brukar vi ha mellan 20 000 och 25 000 besökare under festivalen. och det brukar vara färre människor i fylleceller under festivalen än under en vanlig helg, säger Mattias Öberg.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 22 2019.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

AVESTA/HEDEMORA Under ett års tid har Hälsofrämjandeteamet jobbat med att främja hälsa i Avesta och Hedemora kommun. Teamet påpekar att den sociala samvaron också är viktig för hälsan.
Falu gruva gläntar på dörren till dåtiden. En gruvarbetarbostad hälsar välkommen in i vad som var. Ett rustikt och vackert tidsdokument som än i dag färgar Falun.
Den ena kommer från en tjänst i Sala under åtta år - den andra återkommer till Avesta efter några år för studier. Samuel Folke och Gabriella Dahdouh är nya pastorer på pingstkyrkan.