ANNONS

Aina Eriksson från Hedemora Old Town Cruisers och Hedemora kommuns fritidschef Lars-Åke Östlin arbetar nu med planeringen av sommarens Motordag. En dag där Hedemora kommer att fyllas med cruising, bakluckeloppis, utställningar och modevisning.
Foto: Mikael Eriksson

Motordagen i Hedemora återkommer

HEDEMORA. I Hedemora är det alltid cruising lördagen i vecka 26. Så även denna sommar. Förutom cruising kommer det att bli utställningar, modevisning och bakluckeloppis under Motordagen.

Nu planeras det för fullt inför Motordagen 2019. Den kommer att hållas 29 juni i samband med musikfestivalen Dalarocken. Navet i Motordagen blir Hedemora Old Town Cruisers (HOTC) och den Crus´in med strosing som kommer att arrangeras.
Aina Eriksson, ordförande i motorklubben, berättar att tanken är att de som ska delta i cruisingen på kvällen ska kunna komma till Hedemora redan under eftermiddagen och parkera sina bilar utmed Åsgatan och sedan ströva runt för att kika på varandras fordon.

För att få delta krävs att man har ett fordon som är äldre än 30 år. Det kommer att finnas tre olika slingor som cruisingen kan köra. Som bilpratare har Thomas Abrahamsson anlitats. Det kommer även att finnas en jury som har till uppgift att bedöma och belöna de finaste bilarna.
Under dagen har Big Lake Run körts runt Siljan och förhoppningen är att några av dessa ekipage också ska hinna med ett stopp i Hedemora.

På parkeringen vid Henemoren kommer Lions att svara för ett bakluckeloppis där allt som är fordons- och motorrelatera ska gå att sälja. Avgifterna som tas in kommer att gå till Lions hjälpverksamhet.

Aina säger att det även planeras för en modevisning på Hökartorget, och det är Anna Smås Skye och hennes företag Rock´n roll Stuff som svara för det. MC-museet kommer även att ha öppet under dagen.

Fritidschef Lars-Åke Östlin säger att det kommer att finnas en möjlighet för företag med koppling till motor att kunna ställa upp och visa sin verksamhet på parkeringen vid Centrumgallerian. Redan har några företag hört av sig och lovat komma men han hoppas att det ska bli än fler utställare. Dessutom finns det en möjlighet för övriga motorföreningar att kunna visa upp sin verksamhet.
– Det är viktigt att bevara varumärket Motorstaden, det är en viktig del av Hedemora kultur, säger Lars-Åke Östlin.

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 13 2019.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS