ANNONS

Åtta nya skyltar med djur har satts upp längs Djurslingan på Brunnsjöberget. Här ses ett par av klubbmedlemmarna, under invigningen förra lördagen, tillsammans med Ulla Uggla.
Foto: Privat

Möt Rebecka Räv, Ulla Uggla och Harry Hare – ny djurslinga på Brunnsjöberget

HEDEMORA IFK Hedemora Skidor har ersatt den gamla Bamsebanan på Brunnsjöberget. Nya skyltar med djur har satts upp, för att glädja både små och stora skidåkare. “Vi hoppas att många vill prova banan”, säger ordföranden Sofia Anger Hyttinen.

Sedan 1990-talet har Bamsebanan suttit längs en av slingorna på Brunnsjöberget. Men nu har de gamla skyltarna plockats ner och ersatts med åtta helt nya skyltar på olika djur.
– Bland djuren längs Djurslingan kan man bland annat hitta Rebecka Räv, Ulla Uggla, Sören Sköldpadda och Harry Hare. Så småningom vill vi även sätta upp lite rörelsetips vid skyltarna, säger Sofia Anger Hyttinen.

IFK Hedemora Skidor firade invigningen av Djurslingan med bland annat varm saft. Foto: Privat

Djurslingan invigdes i lördags och många barn passade på att åka slingan.
– Vi firade bland annat med varm saft. Vi i klubben hoppas ju förstås att många ska vilja åka upp och åka skidor och prova på banan. Det blir lite extra motiverande för barnen att ta sig runt slingan, när det finns nya skyltar med djur att titta på, säger Sofia Anger Hyttinen.

Hur är statusen för spåren?
– Vi har sprutat snö dygnet runt i ett par veckor nu och har en sträcka på 1,5 kilometer, där Djurslingan är en del av det spåret. Framöver ska vi schakta ut konstsnö till 2,2-kilometersslingan. De längre spåren blir dock inte åkbara förrän det har kommit mer snö, vi behöver natursnö till de spåren, säger Sofia Anger Hyttinen.

För närvarande är det 1,5-kilometersspåret som är preparerat på Brunnsjöberget. Djurslingan är en del av det spåret. Foto: Privat

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 50, 2021.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS