Mopedernas Vasalopp körs i Avesta

Lennarth Johansson och Sven-Eric Gustavsson är två av de från Brunnbäck Crusaders som varit med och planerat arrangemanget Mopedernas Vasalopp.
Foto: Mikael Eriksson
AVESTA. Brunnbäck Crusaders bjuder in till en mopedorientering med start - och mål vid Fors Folkets hus. Den 9 juni ska Mopedernas Vasalopp köras och det är 70 kilometer som ska avverkas.

Sträckan som ska åkas mäter visserligen inte 90 kilometer utan snarare runt 70 kilometer. Men ändå har evenemanget fått namnet Mopedernas Vasalopp och kommer att köras 9 juni.
– Vi kommer att köra på fina grus- och asfaltvägar, säger Lennarth Johansson från arrangerande Brunnbäck Crusaders.
Fördelning är cirka 50 procent asfalt och 50 procent grus. Start- och mål är förlagt till Fors Folkets hus och med ett fikauppehåll vid Bruksparken i Horndal.

Mopedernas Vasalopp är inget sedvanligt mopedrally utan här ställs deltagarnas kunnande på att hitta rätt på prov.
– Vi kör en mopedorientering, säger Sven-Eric Gustavsson likaledes från arrangörsklubben.
Till sin hjälp att hitta den rätta vägen kommer deltagarna att få en karta. Vid vissa lite mer tveksamma vägval kommer det att finnas lite extra hjälp så att deltagarna ska kunna navigera rätt.
Utefter sträckan kommer det att finnas bokstäver utplacerade och vid målgång ska dessa sedan sättas samman till ett ord.

Upprinnelsen till att klubben nu kör en mopedorientering finns i att några medlemmar under hösten deltog i ett liknande arrangemang i Norberg och sedan har en grupp i föreningen under vintern pratat i hop sig. Förutom Sven-Eric och Lennarth ingår även Mats Eklöf, Christer Viklund, Peter Berglund, Bert Klingsmo och Peter Nilsson i arrangörskommittén.

– Vi hoppas att vi kommer att få runt 100 startande, säger Sven-Eric.
Mopeder, i synnerhet av lite äldre modell, kan ha en förmåga att bete sig lite nyckfulla. Därför utlovar Brunnbäck Crusader att de kommer att ha en skamkärra som kommer att samla upp dem vars moped inte orkat ta sig hela vägen runt.

Som en extra lockelse utlovar de att om det blir fler än 50 startande så kommer det att utlottas en moped bland de som erlagt startavgift.
– Vi vill gärna ha in anmälan i förväg, säger Lennarth.

Publicerad i Annonsbladet vecka 21 2018.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

AVESTA. Verktyg ned ett uppskattat värde av cirka 100 000 kronor har under natten stulits i Krylbo.
AVESTA. Avesta kommun och Outokumpu kom att stå i fokus vid årets andra företagsfrukost. Kommunalrådet Lars Isacsson pekade på den långa historia med industriell produktion som finns.
AVESTA. IK Stål firar 60 år. Klubben bildades 1959 när friidrottarna valde att lämna Avesta IF och bilda eget. Jubileet firas 23 mars med en födelsedagsfest för nya och gamla medlemmar.