Moa uttagen till stor filmfestival i Kroatien

Moa Villasmil´s film Home Sweet home, berättar om våra känslor för hemmet och hur vårt hem är viktigt för vår personliga identitet. Bild från filmen.
Moa Villasmil´s film Home Sweet home, berättar om våra känslor för hemmet och hur vårt hem är viktigt för vår personliga identitet. Bild från filmen.
Foto:
Moa Villasmils gymnasiearbete ”Home Sweet Home” är uttaget till Four River Film Festival i Kroatien.

Av 1632 filmer som skickades in till Four River Film Festivalen, en av de största ungdomsfilmfestivalerna i världen, kommer bara 28 filmer med i tävlingen.
En av dem är Moa Villasmils gymnasiearbete “Home Sweet Home”.
”Home Sweet Home” är en animationsfilm som berättar om värden som borde vara det viktigaste för oss människor, men som vi ofta är blinda inför med jakt efter pengar och framgång.

rpt

Filmen berättar om våra känslor för hemmet och hur vårt hem är viktigt för vår personliga identitet.
Den är Moas tredje film, men hon uttryckte sig för första gången med animation, som är en av de svåraste filmformerna.
– Jag är så otroligt glad och tacksam! Jag har verkligen lagt ner mycket jobb och tid för att göra filmen. Filmen har ett budskap som är viktigt för mig därför känner jag mig extra glad att kunna nå ut till flera. Jag känner mig hedrad och vill ge ett extra stort tack till min lärare Marija som alltid hjälper oss elever på VBU att nå ut med våra filmer i världen, säger Moa Villasmils.
Festivalen går av stapeln i september.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

En andraplats på samma poäng som seriesegraren. Det blev resultatet för Hedemora FC när de debuterade i division 7 södra Dalarna.
VB Energi har sålt sin största kompletta solcellsanläggning hittills. Anläggningen består av 341 solpaneler som kommer att placeras på fyra stora tak på Brf Målarens fastigheter i Ludvika.
Fem timmar gratis rådgivning för företagare, två timmar för upphandlare och inköpare. Upphandlingsakuten har uppstått för att underlätta just upphandling i coronatider.