ANNONS

Foto: Dreamstime

Moa enda IBF-spelaren i landslagstruppen

FALUN. Den 27 november inleds VM i innebandy på hemmaplan och IBF Falun är representerat. När förbundskapten Åsa Karlsson tog ut VM-truppen ingick 22-åriga Moa Gustafsson.

Totalt är det 20 spelare uttagna och 10 av dessa är debutanter.
– Alla de uttagna spelarna har länge imponerat på oss och visat i de landskamper vi har spelat att de är redo för VM. Vi har en komplett mix av spelare med både rutin och nya hungriga VM-debutanter, säger förbundskapten Åsa Karlsson i ett pressmeddelande.
Det som sticker ut i truppen är generationen födda 1999-00, där många var med och vann guld i U19-VM 2018. Hela åtta spelare är representerade från de årskullarna: Moa Andersson, Sandra Boric Svärd, Ellen Bäckstedt, Lisa Carlsson, Cajsa Elm, Moa Gustafsson, Wilma Johansson och Klara Loneberg.
– Det är en extremt stark generation som förhoppningsvis kommer att bli en del av stommen i landslaget framöver. Moa Gustafsson och Lisa Carlsson gjorde ju VM-debut redan 2019 och nu får de andra känna på samma hetluft, som de verkligen förtjänar, säger Karlsson i pressmeddelandet.

Moa Gustavsson tog inför årets säsong steget från KAIS Mora till Falun. Moraklubben kom Moa till 2015 när hon började på innebandygymnasiet. I KAIS Mora blev det för övrigt fyra SM-silver och 131 mål och 68 assist.
Moderklubb för Moa Gustafsson är dock IBF Leksand.
VM spelas i IFU Arena i Uppsala 27 november-5 december. I gruppen ställs Sverige mot Slovakien, Tyskland och Finland innan slutspelet drar i gång.
– Det är otroligt viktigt med en stomme med rutin. Det är så mycket annat än bara matcherna under ett VM, därför är det bra att många spelare vet hur det fungerar. Men man ska inte förringa yngre, orutinerade VM-debutanter. De kan också gå in och göra avtryck, precis som exempelvis Moa Gustafsson gjorde 2019. Mixen är jätteviktig, säger Karlsson och fortsätter:
– För vår del handlar det om att vinna VM-guld, vi går in med den pressen från början. Men att vi har vunnit sju raka guld minskar knappast den pressen. Alla ögon kommer att vara på oss och alla förväntar sig att vi ska vinna snyggt och stort. Men vi kände på Euro Floorball Tour i oktober att det kommer bli jättetufft att gå hela vägen, vilket vi har vetat hela tiden.
Samtliga Sveriges matcher sänds för övrigt på Sveriges Television.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS