ANNONS

Jan Vestlund och Daniel Zetréus visar upp en av många fotografier som just nu visas i konsthallen på Avesta bibliotek.
Foto: Rebecca Linder

Mixat i årets fotoutställning

AVESTA. 12 medlemmar i Folkare fotoklubb visar nu upp ett urval av sina fotografier i konsthallen på Avesta bibliotek.

– Vi vill visa upp en blandning för att visa på bredden vad man kan göra med fotografier, säger Jan Vestlund i Folkare fotoklubb.
De har tidigare arrangerat Bästa Folkarebilden i 30-års tid men förra året blev det istället en vanlig utställning. Då med temat ordvitsar.
– Vi fick in 52 bilder på det temat. I år har vi dock inget speciellt tema, säger Jan Vestlund.
I år fokuserar de istället på att visa upp bredden. Här finns bland annat naturbilder, stilleben och synvillor, svartvitt, ödehus, porträttbilder och foton från Island, Nepal och Svalbard. Här finnas även en del prisbelönta bilder att se, såsom Thomas Engströms bilder som kammade hem Riksfototävlingen (RIFO) för två år sedan.

Fotoklubben har idag 35 medlemmar och även om medlemsantalet har minskat något den senaste tiden så tycker de att intresset växer.
– Jag tycker att vi har mer aktivitet i klubben nu mot tidigare, säger Jan Johansson.
De har en egen klubblokal där de träffas minst en gång i månaden och ibland gör de också gemensamma små resor tillsammans för att fotografera. Just nu ligger deras fokus på 2020 då de ska arrangera Riksfototävlingen samtidigt som klubben firar 80 år.

– Vi håller nu på att samla på oss bilder och jobbar för att bli bättre och hålla en högre kvalitet på bilderna, säger Jan Vestlund.
Daniel Zetréus är en av de totalt 12 medlemmarna som nu visar upp några av sina fotografier. Han har valt att visa några foton i svartvitt.
– Periodvis tycker jag att det är spännande att jobba med svartvitt eftersom motivet då egentligen talar mer och man kan jobba mer med kontraster, framhåller Daniel.
Fotoutställningen hänger i konsthallen fram till 6 december.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 47 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS