ANNONS

Två män har åtalats misstänkta för fyra fall av grovt bedrägeri. De ska ha lurat till sig varsin bil från en bilfirma i Avesta för ett par år sedan och sedan sålt bilarna. Obs: Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
Foto: Dreamstime

Misstänkta bedragare ska ha lurat till sig bilar från Avestafirma

AVESTA Två män har åtalats misstänkta för fyra fall av grovt bedrägeri. De ska ha lurat till sig varsin bil från en bilfirma i Avesta för ett par år sedan och sedan sålt bilarna.

De båda männen är i 40-årsåldern och bosatta i två Stockholmsförorter. De båda har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkta för två fall vardera av grovt bedrägeri.

Den ene av dem åtalas även misstänkt för ett fall av stöld av två jackor, som var värda 4 998 kronor, från en butik i Trollhättan i början av januari i år. Mannen erkänner stölden.

I mitten av augusti 2017 ska de båda männen ha besökt en bilfirma i Avesta kommun. Åklagaren skriver i åtalet att de båda männen vilseledde företrädare för bilfirman, samt två andra företag, att lämna ut en bil vardera till männen samt att ingå varsitt kreditavtal.

Värdet på bilarna ska ha uppgått till 389 000 respektive 525 000 kronor. De båda männen ska ha fått företagen att ingå ett avtal om kredit om sammanlagt 325 022 kronor, respektive 432 545 kronor. Krediterna skulle löpa under 96 månader.

Därefter ska de båda männen bara ha betalat två fakturor och sedan fört ut bilarna ur landet och sedan sålt dem i ett annat land. Samma sak ska även ha inträffat en månad senare, i september 2017, på två bilfirmor i Västsverige.

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med de båda åtalade männen samt med flera vittnen som bland annat berättat om de resor som männen ska ha gjort under hösten 2017.

Åklagaren lägger även fram tillgångsutredningar som ska visa att de båda männen saknade ekonomiska förutsättningar för att köpa bilarna i fråga, samt överlåtelseavtal som ska visa att männen sålde två av bilarna i ett annat europeiskt land.

De båda åtalade männen förnekar brott när det gäller misstankarna om grovt bedrägeri.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Avesta/Norberg) nr 38, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS