ANNONS

Ett stort område i Borlänge centrum spärrades av efter att ett misstänkt föremål hittats i en bil utanför polisstationen. Bostäder och lokaler i närheten evakuerades och människor uppmanas hålla fönster stängda. Nationella bombskyddet kom till platsen för att undersöka föremålet.
Foto: Karin Diffner

Misstänkt farligt föremål vid polishuset

Ett misstänkt föremål orsakade fullt polispådrag i Borlänge centrum under tisdagen. Nationella bombskyddet oskadliggjorde föremålet Polisen har gripit två män.

På tisdagen klockan 12.47 gick polisen ut med att de undersökte ett misstänkt farligt föremål i en bil utanför polisstationen i Borlänge.
Då fanns då ingen misstanke om brott, men flera gator var avspärrade då det fanns risk för detonation.
Ett VMA gick ut till allmänheten med informationen att “ett fordon med misstänkt farligt föremål står på Vattugatan i Borlänge. Boende på och runt Vattugatan uppmanas hålla sig undan från fönster och inte gå ut”.

Polisen uppmanade allmänheten att följa och respektera avspärrningarna i Borlänge. Avspärrningarna gällde Vattugatan/Sahlstedtsgatan, Dalagatan, Siljansvägen, Ovanbrovägen, Tunagatan och Stationsgatan. Flera bostäder och lokaler i närheten utrymdes, detta gäller bland annat ett café och en fastighet på Vattugatan. Boende på berörda gator uppmanades stänga sina fönster och hålla sig inomhus, vilket även gällde som hade fönster mot Wallintorget.
Vid 17-tiden kom nationella bombskyddet till Borlänge för att undersöka det misstänkta föremålet. När bilen undersöktes fann man någon form av sprängmedel som oskadliggjordes.
Efter fem och en halv timme var det hela över och avspärrningarna revs.

Viktigt Meddelande till Allmänheten (VMA) är ett system för att varna människor om att något allvarligt har hänt som hotar liv, hälsa, egendom eller miljö.
Källa: myndigheten för skydd och beredskap. msb.se

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS