ANNONS

Handelsbanken har slutat med kontanthantering. Inte populärt hos alla.
Foto: John Leander

Missnöjd med kontantstopp

HEDEMORA Handelsbanken i Hedemora slutade med kontanthantering efter nyår. Dåligt enligt somliga, som tycker att banken tar avgifter för tjänster de inte utför.

– Jag kom till Handelsbanken i Hedemora för att jag behövde ta ut pengar men möttes av en låst dörr. På dörren finns en lapp där det står att man måste boka tid för att komma in. Det fanns ett telefonnummer angivet på lappen. Jag ringde och presenterade mig och sa att jag bara behövde ta ut en slant. ”Nej vi är en kontantfri bank sedan nyår”, fick jag till svar.

En frustrerad Hedemorabo, som inte vill medverka med namn, berättar om ett misslyckat bankbesök på Handelsbanken i Hedemora.
På dörren stod det förvisso ”på grund av de skärpta restriktionerna tar vi endast emot dig som har en bokad tid”. Men den låsta dörren och beskedet om kontanthanteringen retar ändå Hedemorabon.
– Om jag som gammal föreningsmänniska ska sälja korv på ett evenemang, till exempel vid en skidtävling ute skogen. Då ska jag alltså inte få ha växelpengar där.

När ordet bankomat nämns svarar han med att banken bara försöker undvika att möta sina kunder.
– De vill inte ha dig på banken, men de vill att du ska ha ett kort för 300-400 kronor för att stoppa in i en vägg för att få ut pengar. Om jag aldrig kommer in på banken, hur ska de då få kontakt med mig spontant för att ge råd om fonder och aktier till exempel.

Jonas Lund är kontorschef på Handelsbanken i Hedemora. Han svarar på kritiken mot att ta bort kontanthanteringen.
– Vi ser en samhällstrend där användandet av kontanter har gått ner rejält. Vi är en bank som drivs av nöjda kunder och därför ändrar vi vårt erbjudande och följer trenden. Jag vill heller inte utsätta mina medarbetare för till exempel rånrisk. Senast i julas var det rån på ett Handelsbankskontor i närheten.

Jonas Lund bemöter också kritiken om att man måste betala för ett kort som man ”stoppar i väggen” och att banken skulle undvika personlig kontakt.
– Kortet är ett bra betalmedel i affärer och är säkrare att ha på sig än kontanter. De flesta kort har också en försäkringslösning vid till exempel bedrägerier. Och vi tar våra kunders ekonomi på största allvar och ger våra råd kring placeringar på kundens behov. Därför är det bättre att boka tid för en sådan rådgivning.

Han bekräftar också att coronapandemin är hela skälet till att man enbart tar emot på avtalad tid för närvarande. Han tillägger att banken också erbjuder onlinemöten. Alltsammans för att skydda både kunder och medarbetare.
– Det blir då lättare att ha koll på hur många som befinner sig i lokalen och att avstånden följs.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS