ANNONS

Dan Andersson bysten står intill stadshuset.
Foto: Veronica Rigtorp

Minnesåret firas med poetiska stenar

För att uppmärksamma minnesåret 2020 kommer skyltar och gatustenar med poesi placeras ut runt om i Ludvika kommuns offentliga miljö. Allmänheten har erbjudits att lämna in textförslag.

Hans Gleimar, Centerpartiet i Ludvika-Grangärde förslag ”Motion – Stenpoesi till Dan Andersson Minnesår 2020” har bifallits av kommunfullmäktige. I motionen beskriver Centerpartiet att Ludvika bör hedra och visa upp Dan Andersson i gatubilden med citat inlagda i trottoarer eller offentliga platser, som ger möjlighet till reflektion i vardagen.

Bakgrunden till motionen är att uppmärksamma minnesåret då det är 100 år sedan skalden och poeten Dan Andersson avled den 16 september 1920.
Centerpartiets motion om stenpoesi ligger i linje med förvaltningens intension att på olika sätt uppmärksamma minnesåret 2020. Kulturverksamheten i samarbete med Dan Andersson-sällskapet har fått i uppdrag att genomföra arbetet med att ta fram förslag på lämpliga citat från Dan Anderssons verk som ska lyftas fram på olika sätt, bland annat genom citat i sten, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS