ANNONS

Elina Brodén (MP) kommunalråd i digitaltbesöksmöte med Per Bolund (MP) finansmarknads- och bostadsminister, samt en del andra som berördes av ämnet.
Foto: Veronica Rigtorp

Minister Bolund på digitalt besök

Den 7 december besökte Per Bolund, finansmarknads- och bostadsminister Borlänge digitalt.

Under 45 minuter “träffade” statsrådet Per Bolund Borlänge kommuns kommunalråd Elina Brodén (MP), kommunstyrelsens ordförande Jan Bohman (S), samhällsbyggnadsnämndens ordförande Ronny Beyer (S) , ordförande för Tunabyggen Kenneth Persson (S) samt berörda tjänstepersoner.
Statsrådet är inbjuden av Borlänge kommun för att diskutera bland annat investeringsstödet för hyresbostäder.

Borlänge är en kommun som växer och det är idag lång kö till hyresrätter i kommunen. Den politiska majoriteten i Borlänge har också ambitioner om en mer blandad bebyggelse där hyresrätter, bostadsrätter och villor ligger i anslutning till varandra.
– Det måste finnas förutsättningar för bostadsbyggande i hela landet och att byggandet inte stannar av som en följd av pandemin. Därför är det viktigt att vi för en diskussion om hur regeringen kan samarbeta med och stötta kommunerna i deras arbete, säger Per Bolund (MP) finansmarknads- och bostadsminister.

Kommunen kom också lyfta några av sina miljösatsningar inom samhällsbyggnadsområdet. Den nyinvigda återbyggdepån som gör det lättare att återanvända byggmaterial och kommunens träbyggnadsstrategi är några exempel.
– Borlänge har höga ambitioner vad gäller att skapa en hållbar stad och vi vill såklart dela med oss av våra tankar när Per kommer till Borlänge. Exempelvis så kastas stora mängder byggmaterial varje år i Sverige, vilket är förödande för miljön. I Borlänge har vi nu gjort det enklare att agera klimatsmart samtidigt som man kan handla billigt, säger Elina Brodén (MP) kommunalråd.
Andra intressanta projekt som kom på tal är den nya stadsdelen Jakobsdalen, hur kommunen vill lösa bostadsbristen och trångboddhet.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS