ANNONS

Moa Ashbourne Widberg har fått årets miljöpris för sitt engagemang i Natursnokarna.
Foto: Marcus Ashbourne Widberg

Miljöpris till Moa i Natursnokarna

NORBERG Moa Ashbourne Widberg har fått årets miljöpris av Norbergs naturskyddsförening. Hon prisas för sitt engagemang och ledarskap i Natursnokarna som är en del av Naturskyddsföreningens lokala kretsars verksamhet.

– Jättekul och jag vill inspirera till fortsatt aktivitet med Natursnokarna i Norberg. I år är det också Friluftslivets år, men tyvärr har vi varit tvungna att ställa in aktiviteter på grund av pandemin, men det finns alltid något man kan göra. Vi kommer bland annat att uppmuntra till att sätta potatis, säger Moa Ashbourne Widberg under ett telefonsamtal.
På Facebook tipsar Natursnokarna också om roliga aktiviteter som man kan göra på egen hand.
Motiveringen till årets miljöpris lyder: ”Med stor entusiasm och kärlek till naturen har Natursnokarna startat under det besvärliga pandemiåret 2020. Intresset har varit stort både bland föräldrar och barn. Moa har med sin glädje och sitt driv fått alla deltagare att känna sig inkluderade och fått deltagarna att se fram emot ett fortsatt natursnokeri. Initiativet är ett fantastiskt sätt att engagera dagens barn för natur och djur med förhoppningen om ett livslångt miljö- och naturintresse.”
I Natursnokarna deltar barn tillsammans med vuxna och leker och lär av och i naturen. Verksamheten är rikstäckande och leds ideellt av medlemmar i Naturskyddsföreningen.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS