ANNONS

Melinda Lindberg och Jonas Ahlin poserar med diplomet som förkunnar att livsstilsbutiken mig&alice fick flest röster i omröstningen om det finaste julskyltningsfönstret i Säter. Butiken har vunnit flera gånger tidigare, senast i fjol.
Foto: Pär Sönnert

mig&alice hade det finaste julskyltningsfönstret – fick flest röster

SÄTER Livsstilsbutiken mig&alice fick flest röster i tävlingen om det finaste julskyltningsfönstret i Säter. “Det är mycket jobb med detta, men det är så otroligt roligt”, säger ägaren Melinda Lindberg.

I samband med julmarknaden i Säter vid första advent avtäcktes även alla skyltfönster, där handlarna pysslat och pyntat i hemlighet för att skapa så fina julskyltningsfönster som möjligt.
– Vi sätter för papper för fönstret, så att ingen ser vad som pågår. Det är mycket hemlighetsmakeri men nackdelen är ju att vi själva inte heller kan se hur resultatet blir, eftersom det inte går att gå ut och se efter hur det ser ut. Så på ett sätt blir det lite av en överraskning även för oss när det avtäcks. Fönstret går att se till efter jul, säger Melinda Lindberg,

Det vinnande julskyltfönstret, sett från sidan. “Julmarknaden är gammeldags så då ville vi också göra något gammeldags”, förklarar Melinda Lindberg. Foto: Pär Sönnert

Hon har drivit mig&alice i 14 år, varav de senaste sju åren på Torggatan, bredvid bland annat ICA Supermarket. På väggen tronar diplomen för det finaste julskyltningsfönstren, som butiken kammat hem åren 2014-17 samt 2020. Nu ska även diplomet för 2021 sättas upp.
– Det är mycket jobb med detta, men det är en jättemysig upplevelse och otroligt roligt. Jag tror att vi var uppe i nästan tolv timmars förberedelser när vi satte i gång att dekorera själva fönstret. Det skulle hämtas möbler och halm och så. Jag börjar alltid med att rita en skiss över hur jag tänker att det ska se ut, säger Melinda Lindberg.

Är det svårt att komma på något nytt varje år?
– Ja, i år hade jag lite torka med detta, vad vi skulle hitta på, men till slut lossnade det. Julmarknaden är gammeldags och då ville vi också ha något gammeldags. Vi har dock en docka som är med varje år, som en återkommande detalj. Det är jag och Jonas Ahlin som har gjort det mesta och så har vi haft hjälp av min man, Janne Lindberg, som sköter snickrandet, berättar Melinda Lindberg.

Diplomet ska upp på väggen, intill de tidigare diplomen. Foto: Pär Sönnert

Fakta:
Josefin Enström, näringslivschef i Säters kommun, meddelar att 283 röster lämnades på de nio fönstren som deltog i årets tävling.
“Man märker att alla som var med har lagt ner sin själv i detta”, säger Josefin Enström om tävlingen.
mig&alice vann med 120 röster, följt av Lidéns möbler (51 röster) och Annas hembageri (46 röster).
De återstående deltagande butikerna var Runes Optik, Lars Ericssons Måleri, Fjäril i Säter, Macken i Säter-Frendo, paus by linda och Gustafs Bröd.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 51, 2021.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS