ANNONS

Magnus Svedlund ska träna Avesta AIK:s damer som ska spela i division 1.
Foto: Sandra Jonsson

Micke ut och Magnus in för Avesta AIK:s damer

Micke Lindgren släpper damlaget – som tas över av Magnus Svedlund. Så blir det i Avesta AIK där klubbens damer tar steget upp i division 1.

Det blev en minst sagt dramatisk säsong för både herr- och damlaget i Avesta AIK. Till slut var det damlaget som klev upp ett pinnhål och som för andra gången ska spela division 1-fotboll. Första gången var 2017, då blev det respass direkt.
Klubbens herrlag hade chansen att snabbt ta sig tillbaka till division 3, men placerade sig till slut på fjärde plats.
Micke Lindgren tränade den gångna säsongen båda lagen, men inför 2021 lämnar han damlaget för att koncentrera sig på herrarna.
– Jag har haft damerna i två år och lyckats med det vi hade tänkt. Medans med herrarna har vi tyvärr inte lyckats. Jag vill vinna med dem, säger han till klubbens hemsida.

Ny tränare för damlaget blir 43-årige Magnus Svedlund som har många år bakom sig i klubben. Bland annat har han spelat 324 matcher i Avesta AIK. Han var dessutom grönare för herrlaget 2019.
– Jag var sugen på att vara tränare igen. Det ser intressant ut och det kommer bli nytt att prova på division 1. Jag tror det går att utveckla det här laget, säger han till klubbens hemsida.
Med tanke på de restriktioner som finns i coronatider går det inte träna kollektivt.
– Min tanke är att vi kommer ha tre pass i veckan och då kommer vi att träna med full fokus och full fart, så det inte blir något halvdant. När man tränar ska det vara rejält. Får vi det på tre träningar så kommer det att räcka långt, säger han.

Klart är att mittfältaren Ella Wigert försvinner för studier i Stockholm. Frågetecken finns för Tilda och Nora Jacobsson som båda studerar i Uppsala.
Assisterande tränare blir för övrigt Matilda Nygård. Hon ska dessutom coacha Avesta AIK U i division 3.

Herrlaget var en hårsmån från att gå upp till division 3. En serie där Avesta hade fem hemma- och sex bortamatcher.
– Serien var inte rättvis. Vi vann alla fem hemma med 27-4 i målskillnad, medan vi förlorade tre borta med 1-0. Hade vi vunnit en av dessa hade vi vunnit serien. Hade vi kryssat hade det varit kval. Sedan hade ettan och tvåan sex hemmamatcher. Serien blev inte rättvis, säger Lindgren.
Assisterande tränare blir för övrigt Christian Johansson.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS