Meriterad ytter klar för IK Brage

BORLÄNGE. Jonathan Morsay, 21 år, med 43 allsvenska matcher på sin meritlista är klar för spel med IK Brage.

Nu står det klart att 21-åriga Jonathan Morsay lånas in från allsvenska GIF Sundsvall över säsongen 2019 där Brage har en köpoption som kan aktiveras efter säsongen.
Morsay, som har Kubikenborgs IF som moderörening, gjorde sin allsvenska debut för Giffarna 2016 och har sedan dess gjort 43 framträdanden i Allsvenskan för Medelpadsklubben.
Den 21-åriga yttern ser fram emot att tillbringa 2019 i Dalarnas lag.
– Jag känner mig väldigt taggad för att börja spela i Brage! Det är ett bra lag som jag bara hört bra saker om.

Jonathan har inte koll på sin nya stad ännu, men han har som sagt hört bra saker om sin nya klubb.
– Jag vet att Brage gjorde en bra säsong förra året, och det ska vara en bra klubb att komma till som spelare, sen vet jag inte så mycket om Borlänge som stad ännu.
Morsay, som var skadad en del av 2018, är revanschsugen och har kommit till Borlänge för att, tillsammans med laget, göra ett bra år under 2019.
– Min säsong 2018 var inte den bästa, då jag missade halva säsongen på grund av en skada, men jag känner att jag avslutade säsongen på ett bra sätt med några bra matcher. Så mitt mål för 2019 är att göra en riktigt bra säsong både personligen och lagmässigt med IK Brage, sen vill jag självklart bidra med att göra några mål också, avslutar Jonathan.

Jonathan kommer att vara spelklar redan till lördagens match mot BK Häcken i Svenska Cupen.

Allt enligt ett pressmeddelande från IK Brage.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Fotbollen ska vara en lek - något som Krylbo IF:s ledare har stort fokus på när de allra yngsta kliver in i fotbollens värld. – Det kom 22 på vår första träningen, säger Andreas Andersson.
Det är brist på tränare.. Här har ni dock två killar som tagit det första steget och utbildat si . Rasmus Pettersson och Marcus Asplund ingår i år i ledarstaben för Avesta AIK P08-lag.
Max 50 åskådare per match. Det är vad som gäller för ungdomsfotbollen i Dalarna. Något som Stefan Eriksson, vice ordförande i Avesta AIK, tycker följs bra.