ANNONS

Melvin Mårtensson Almevid, 18, har haft ett bra år som högerytter i Gefle IF även om laget tillslut åkte ur Superettan. Melvin är inne på sitt sista år på gymnasiet och kommer åtminstone att spela kvar i GIF till sommaren. ”Närmaste åren vill jag hitta en bra kombination av kvalitativ fotboll och bra studier, jag vill plugga vidare”, säger Melvin.
Foto: Privat

Melvin bollar mellan fotboll och studier

GÄVLE/AVESTA. Det var som 16-åring Melvin Mårtensson Almevid lämnade Avesta för att prova lyckan i Gefle IF. Där fortsatte han att utvecklas och tog snabbt en plats i A-truppen.

Melvin Mårtensson Almevid, som idag är 18 år och fyller 19 i februari, inledde sitt fotbollsspelande i Skogsbo AIF innan han i 13-årsåldern tog steget över till Avesta AIK. Det blev dock inte så många säsonger i Avestatröjan.
– Det var efter elitlägret i Halmstad som några klubbar började höra av sig. Jag provtränade med Gefle, Örebro och Brommapojkarna men det kändes mest naturligt att gå till Gefle, berättar Melvin.

Sommaren 2016, när Melvin var 16 år, gick flyttlasset till Gävle. Då hade han redan hunnit göra A-lagsdebut i Avesta AIK som då spelade i division 3.
– När jag gjorde debuten mötte vi Hofors och jag gjorde till och med mål då.
Debuten i Gefles A-lag dröjde sen inte länge för Melvin.
– Min första A-match gjorde jag när jag var 16, en träningsmatch mot Dalkurd. Men jag blev permanent uppflyttad till A-laget när jag var 17 år, under 2017. Jag gjorde ingen tävlingsmatch det året men jag var med i många matchtrupper, tror det var 22 matcher.

Det var jättemycket resande men dåligt med speltid men ur mitt perspektiv var jag otroligt tacksam att vara med i A-laget. Det var tufft men många läropoäng.
Den gångna säsongen var jobbig för Gefle IF då laget blev nedflyttat från Superettan till att nästa år spela i division 1.
– Jag har både fått hoppat in och startat matcher i år. Trots lagets motgångar så har det varit ett bra år för mig. Startspelare i Superettan, och är bara 18 år – det är bortom vart jag hade tänkt mig när jag flyttade hit. Inte på kartan att jag skulle skriva på ett A-lagskontrakt cirka ett år efter jag kom hit.

Melvin står noterad för tre starter och fyra inhopp i årets seriespel. Det något begränsade matchandet har gjort att han tappat sin plats i landslaget.
– Jag har gjort flera U17-landskamper men bristen på speltid har gjort att jag inte blivit uttagen till U19.

Nästa säsong kommer han att få möta flera Avestabekantingar som nu spelar i Sandviken.
– Det blir derby mot Ralle (Rasmus Lindgren), Kalle (Jansson) och Aram (Abed), det kommer bli skitkul.

Att ta ett år i division 1 ser inte Melvin som något stort steg bakåt.
– Man vill självklart spela så högt upp som man kan men jag känner att division 1 som 19-åring är en helt okej nivå. Jag går ut skolan nu till sommaren och jag har inga planer på att flytta innan jag gått ut skolan.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 48 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS