ANNONS

“Mycket är vunnet bara genom att släppa ned axlarna, och det är superviktigt att komma ihåg att verkligen andas”, förklarar coachen och meditationsförfattaren Lina Molander några av de grundläggande elementen inom meditation.
Foto: Aneta Wolf

Meditation för ökad närvaro i tillvaron

FALUN. – Man behöver inte sitta i lotusställning på ett berg vid Himalaya för att kunna meditera, betonar Lina Molander, coach och meditationsförfattare.

Linas kunskaper i ämnet är också akademiskt förankrade via studier på Gothia Akademi, och publikationspremiär med verket “Harmoni” daterar sig till slutet av 2016. Sedan dess har Lina Molander nu författat mängder av vägledda meditationer.

Dessa är tillgängliga på de flesta plattformar för ljudböcker och streamingtjänster, just för att vem som helst via ett par hörlurar och en aldrig så liten tugga från egentidskakan ska kunna stilla kropp och sinne för en stund.
– Grejen är att meditation inte ska vara svårt, säger Lina med eftertryck.

Lagom till bokmässan frigörs därtill “Tips från coachen”, ett digert verk i hälsans anda som författats tillsammans med nio andra med expertis på området.
I höst reser hon till Thailand för att på asiatisk mark och i eget namn författa en bok om meditation.

– Mycket är vunnet bara genom att släppa ned axlarna, och det är superviktigt att komma ihåg att verkligen andas. När man andas med magen, så kallad djupandning, frigörs en massa bra hormoner och strömningar i kroppen, utvecklar hon.

Läs mer i Annonsbladet (Falun) vecka 34 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS