ANNONS

Medborgarkontoret i Tjärna Ängar centrum återinvigt. Från vänster Nimo Ahmed från Tunnabyggen, Erik Gatu kommunpolis, Kenneth Persson (S) Tunabyggens ordförande, Lena Hjort Hultqvist vice ordförande utskottet för social hållbarhet, Tommy Berglund verksamhetschef på arbetsmarknad vuxenutbildning, Remziye Mutlu medborgarkontoret, Anna Ställ områdespolis och Fuad Abdullahi medborgarkontoret.
Foto: Veronica Rigtorp

Medborgarkontoret öppnar viktiga dörrar

BORLÄNGE. Medborgarkontoret återinvigt i centrala Tjärna Ängar, med Tunabyggen servicekontor, områdespolisen och kommunen under samma tak.

En lösning när huset på 10:an ska rivas.
Tunabyggen har i ett samarbete med Borlänge kommun och polisen bestämt att medborgarkontoret ska återinvigas i Hemköps lokaler på Tjärna Ängar. Medborgarkontoret ska vara en hjälp för Borlänges medborgare att enklare nå kommunens myndigheter.
Medborgakontoret här tidigare flyttade på grund av arbetsmiljöproblem. Något som Kenneth Persson (S) Tunabyggens ordförande, menar är frågor som nu är lösta.
Under våren 2020 kommer organisationen kring medborgarkontoret att utredas vidare.
– Tunabyggen tillhandahåller lokalerna, förklarar Jörgen Olsson, vd på Tunabyggen.
Kommunen kommer också att ha personal på plats. Det är viktiga möten med människor som kanske inte fullt ut kan det svenska systemet. Här kan de få hjälp med myndighetskontakter i frågor till skatteverket, kommunens sociala omsorg, boendefrågor, domstols- och tingsrättsärenden.
Medborgarkontoret får besök av mellan 650-700 personer per månad, som vill ha hjälp med olika frågor.
– Personer från andra kommuner kommer också till kontoret med sina frågor, berättar Faud Abdullahi på Medborgarkontoret.
– Under våra öppettider, som är 2,5 timme i veckan, har vi runt 90 besök, berättar Nimo Ahmed från Tunabyggen.
Polisen är också en viktig kugge i maskineriet på Medborgarkontoret och håller på att bygga ut sin polisverksamhet i området.
– VI tycker verkligen om den här samverkan med Tunabyggen. Det bor människor här som kanske inte kan det svenska samhället och då kan de gå hit. Är det språkproblem kan vi få hjälp av dom som jobbar här, säger Erik Gatu, kommunpolis, lokalpolisområde Borlänge.
– Jag tror det här blir bra, det är ett bra ställe centralt, säger Kenneth Persson (S) Tunabyggens ordförande.
De tidigare utmaningarna i arbetsmiljöfrågan, är lösta, enligt de församlade.
Nu tar man nya tag.

Publicerat i Annonsbladet Dalarna, Borlänge/Gagnef vecka 52

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS