ANNONS

Mycket kretsar kring Runnbergsgården nästa helg.
Foto: Privat

Maxad dag i Saxdalen

Saxdalen. Lördagen den 21 augusti inträffar Saxdalens dag vid Runnbergsgården med många aktiviteter för gamla och unga.

Start sker redan klockan 10 med byaloppis. Vid Saxdalens skola där gymmet är beläget finns under förmiddagen tränare på plats för att ge tips och råd. Vid skolan kommer också information att ske om vandringsleder och skidspår som finns i byn.
Programmet vid Runnbergsgården startar klockan 14 med många olika aktiviteter. Den gamla affären som stängdes 1933 och återupptäcktes 1996 med inredningen orörd och en hel del varor kvar är öppen för visning liksom museet.
Genom åren har ett omfattande renoveringsarbete skett på byggnaderna och nya lokaler har tillkommit i de gamla byggnaderna: ett café, museet och samlingslokalen ”Valvet”.
Det allra senaste är att ett av uthusen har gjorts om till en konsertlokal med scen och scenbelysning med benämningen ”Teatern”. Den kommer att få sin officiella invigning på lördag, men den har redan kommit till användning vilket skedde under Dan Andersson veckan med en konsert med Ellinor Brolin inför fullsatt lokal.
För underhållningen svarar vis- och låtgruppen Saxdalingarna med en hel del irländsk folkmusik på repertoaren den här gången. Årets Saxdaling kommer att hyllas med Rävvålakroken. För barnen väntar ansiktsmålning, hoppborg och godisregn.
Insänt av:
Lars Persson

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS