ANNONS

Isak Lauritsen fick uppdraget att klippa bandet. Köksansvarige Joakim Rydell assisterade.
Foto: Thomaz Andersson

Maserskolans långa väntan över

BORLÄNGE. Maserskolan har fått en matsal. 50 år av väntan är över. Köttfärslimpa, med och utan kött, stod på menyn.

Maserskolan stod klar 1969. Generationer av Borlängebor som matats med kunskaper där har under drygt 50 år oftast fått vänja sig vid att ta en, förhoppningsvis uppfriskande, promenad till grannskolorna för att inta sin skollunch. Hagagymnasiet, Soltorgsskolan och Tjärnaskolan har bistått med mathållningen. Under en tid serverades skollunchen även i Maserskolans aula.
Nu står en ny modernistisk byggnad som inrymmer såväl matsal som kök klar inom bekvämt gångavstånd. Högt i tak, ilsket gröna golv och stora glasytor.
Först i kön till den historiska skollunchen stod klass 9B. De drog den vinnande lotten som gav uppdraget. Vinnarnas vinnande lott att klippa det blågula band bekräftade invigningen drog eleven Isak Lauritsen.
För köksansvarige Joakim Rydell och hans kulinariska styrka var detta en stor dag.
– Stressigt, lite nervöst men mest av allt så känner jag stor glädje.
Ambitionsnivån är högt ställd.
– Det räcker inte att maten ska smaka bra. Du äter också med ögad så det är av stor betydelse att rätterna ser aptitliga ut när de serveras, fastslår han.
Ansiktsuttrycken hos rektor Tyko Persson, enhetschefen Anna Hane-Karlsson och övriga i skolans personalstyrka som närvarande vid invigningen vittnade om att detta var en stor dag i Maserskolans drygt 50-åriga historia.
Skolans ungefär 400 elever serverades chips och alkoholfritt bubbel i plastmuggar innan de intog sin första lunch i som lagats i deras skola.
Maserskolans matsal och kök har hittills kostat kommunen 37 944 567 kronor och 47 öre. Budgeten för projektet var satt till 26 000 000 + 11 000 000 kronor.”

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS