ANNONS

Maserskolan gick över till distansundervisning då ett flertal lärare hade konstaterad covid-19.
Foto: Annonsbladet/arkiv

Maserskolan går över till distansundervisning

Maserskolan höll stängt i början av veckan, efter att flera lärare på skolan hade konstaterad covid-19 eller hade symtom och väntade på provsvar.

På grund av personalbrist gick skolan över till undervisning på distans på onsdagen.
– Vi har kontinuerlig dialog med smittskydd och vi ser ingen fara när det gäller smittspridningen, däremot är det väldigt många lärare som måste stanna hemma och skolan kan därför inte erbjuda någon ordinarie undervisning, säger Ulrika Forssell, skolchef.
– Det är klart att vi helst vill hålla skolan öppen, men under rådande omständigheter måste vi ta det här beslutet, både för lärarna och elevernas skull. Vi hoppas att tillräckligt många lärare är tillbaka i tjänst för att kunna återgå till ordinarie undervisning efter den 19 mars, säger Monica Lundin (L), ordförande i barn- och utbildningsnämnden som fattat beslutet på delegation om att genomföra undervisningen på distans.

Vårdnadshavare och elever informerades om vad som gällde efter sportlovet via skolplattformen unikum, skriver Borlänge kommun i ett pressmeddelande.
– Vi förstår ju att det kan dyka upp en del frågor med tanke på att vi gör den här förändringen med så kort varsel, dessutom direkt efter lovet. Men jag är trygg med att lärarna och eleverna löser det här på ett bra sätt, säger Ulrika Forssell, skolchef.
Eleverna kan hämta matlådor under tiden som skolan har distansundervisning.
– Att eleverna ska få lunch är en självklarhet. Det är viktigt att vi upprätthåller elevernas vardag så långt det är möjligt, framför allt i det här läget när utsattheten redan är stor, säger Monica Lundin (L), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS