Masarna räknar med både plus och minus

Masarna kliver in i slutspel med en rejäl förstärkning.
Den 7 maj ska Masarnas flagga åter vaja över Brovallens motorstadion. Indianerna står för motståndet i premiären.
Foto: Mikael Eriksson
AVESTA. Masarna lovar att räkna med både plus och minus i år. Förarna får kosta hälften så mycket som i fjol. Besökare ska lockas till Brovallen även då speedwaycyklarna står parkerade.

Masarnas senaste säsong i högsta serien måste beskrivas som ett sportsligt fiasko. Några av världens skickligaste förare körde i föreningens väst och det viskades om SM-guld. 14 omgångar senare avrundade Avestalaget tabellen.

Stjärnornas lönekrav och föreningens vikande intäkter orsakade ekonomisk obalans.
– Det finns skulder kvar, men vi har gjort upp avbetalningsplaner med våra fordringsägare, säger Roger Hultman, ordförande i Gasarna.
Inför årets säsong har posten “förarlöner” i Masarnas budget halverats.
– Lönerna har minskats, men ingen förare har det dåligt ställt, anser Hultman.

Ända sedan avgasröken skingrats från förra säsongen har Masarna arbetat hårt efter att söka nya intäktskällor. Brovallen är en central punkt i dessa planer.
– Vi söker lösningar som innebär att anläggningen kan användas även när den inte behövs för att köra speedway. Förr kördes isracing på Brovallen – det kan bli så igen. Konserter är en annan tanke vi diskuterat kring.

Trotjänarna Antonio Lindbäck och Kim Nilsson är lagets mest meriterade förare. Båda har just genomfört ett träningsläger med landslaget i Ostrow, Polen.
I övrigt består Masarnas laguppställning av förare som beskrivs som lovande.
– En gemensam nämnare är att alla kommer för att bevisa något, ingen kör för pengarna, säger lagledaren Andreas Sundin.

Fransmannen David Bellego, 26 år, körde i England förra säsongen och har aldrig tidigare kört för ett svenskt lag.
– Hans namn har stått högt upp på min önskelista sedan förra säsongen. En förare med hög kapacitet som det inte riktigt lossnat för, analyserar Sundin.
Polacken Oskar Fajfer, 25 år, kommer till Brovallen för att ta revansch.
– Han nollade i två heat för Västervik här förra säsongen och vill visa att han är bättre än så. Jag tror att han har rätt.

För ryske Vadim Tarasenko, 25 år, kan mötet släkten bli tufft. Hans kusiner, bröderna Grigorijs och Artem Laguta, tillhör världseliten.
Avestafostrade Philip Hellström-Bängs, Jesper Persson och Alexander Liljekvist utmanar om en plats i laget.

Säsongen inleds den 7 maj då Masarna tar emot Kumla Indianerna på Brovallen.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 13 2019.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

AVESTA Viaplay Padel Open kommer till Avesta. Där avgörs första steget i den internationella tävlingen med totalt 64 spelare. – Det är bra kvalitet på startfältet, berättar Richard Jansson.
HAGGE. Simon Gustavsson, 16 år, skrev historia under folkracefestivalen i Motala. Bakom ratten på en bucklig Saab från 1994 vann han sin sports mest ansedda tävling.
BROVALLEN. Många hemmaåkare kom till start när Folkare MK arrangerade den första deltävlingen i Nedre Norra Biketown Cup, en motocrosscup för barn och ungdomar.