ANNONS

Masarna har ambitionen att lära av tidigare begångna misstag i ämnet ekonomi. Förarnas löner har halverats och satsningar med syfte att skapa nya intäkter har inletts.
Foto: Mikael Eriksson

Masarna mot nya mål

AVESTA. Det våras för Masarna. Alla fordringsägare har fått betalt och lagets nya förare lovar gott.

Förra säsongen blev ett mörkt minne. Ambitioner om SM-guld slutade med ett fiasko, såväl sportsligt som ekonomiskt. Diskussioner kring konkurs fördes, men beslutet blev fortsatt kamp.
Roger Hultman, ordföranden sedan i höstas, anser att föreningen fått kontroll över ekonomin.
– De som skulle ha betalt har fått sina pengar, fastslår han.

Masarna har ambitionen att lära av tidigare begångna misstag i ämnet ekonomi. Förarnas löner har halverats och satsningar med syfte att skapa nya intäkter har inletts.
– Vår publik består till stor del av sextioplussare och ny publik måste lockas att upptäcka tjusningen med speedway, säger Hultman.
Hoppborgar, popcorn och sockervadd är några av de attraktioner som kommer att erbjudas på Brovallen. Ett arenatorg där sponsorer och bygdens föreningar erbjuds möjlighet att marknadsföra sig är en annan nyhet.

Förarna som aspirerar på en plats i laget har högst varierande hemadresser. David Bellego, Frankrike, Oskar Fajfer, Polen, Vadim Tarasenko, Ryssland, Aleksandr Lokasenko, Ukraina, Martin Smolinski, Tyskland och Nick Morris, Australien.
Säsongens stora utropstecken förutspås att bli en bygdens son – superlöftet Philip Hellström Bängs, obesegrad i division I förra säsongen.

Meriterade Kim Nilsson och löftet Alexander Liljekvist ryms också i Masarnas trupp.
Krylbo bidrar, som så många gånger förr, med den förare som har störst erfarenhet av att köra i masväst – Antonio Lindbäck.
– Hungriga killar, jag tror på det här laget, betygsätter han.
För egen del hoppas Lindbäck på att bygga vidare på den fina form han fann under de avslutande omgångarna förra säsongen.
– Hittills har det bara gått sådär…har inte riktigt kommit igång ännu. Jag behöver tätare starter för att finna formen, en match per vecka som nu är för lite för mig.

På tisdag 7 maj inleds säsongen då Indianerna kommer till Brovallen.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 19 2019.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS