ANNONS

Marjo Savelius blir ny chef för omsorgsförvaltningen i Hedemora kommun.
Foto: Privat och Pär Sönnert

Marjo blir ny omsorgschef i Hedemora

HEDEMORA. Omsorgsförvaltningen i Hedemora har fått en ny chef. Marjo Savelius börjar på posten om ett par veckor. – Det ska bli väldigt spännande, säger hon.

I våras slutade Hedemoras omsorgschef Agneta Ivåker. Ett halvår senare är hennes ersättare klar. Marjo Savelius börjar sin nya tjänst den 18 november.
– Det känns jätteroligt. Jag jobbar i dag som konsult men jag har lång erfarenhet från socialtjänster på olika kommuner, säger Marjo Savelius.
Hon är bosatt i Västerås och siktar på att pendla till sin nya arbetsort.
– Det är en bra väg att köra och det finns även goda möjligheter att pendla med tåg till Hedemora.

Kan det bli aktuellt för dig att flytta till Hedemora?
– Inledningsvis siktar jag på att pendla mellan Västerås och Hedemora, men man ska ju aldrig stänga några dörrar, säger Marjo Savelius.

Hur mycket vet du om Hedemora som ort?
– Jag känner inte till Hedemora eller Dalarna speciellt mycket. Jag har mest varit i Dalarna som turist, bland annat som brottningsförälder då mina barn varit på brottningstävlingar i Dalarna, säger Marjo.
Det var i våras som omsorgsförvaltningens tidigare chef Agneta Ivåker slutade sin tjänst och i samband med det gav en känga till politikerna i Hedemora kommun.
”Jag uppfattar stora brister i politisk styrning och ledning i Hedemora kommun. Det har saknats stöd till omsorgsförvaltningen från politiken. Det har gjort att jag blivit en bricka i ett politiskt spel”, sade Ivåker i en kommentar efter sitt avsked.

Under hösten har det även kommit fram att socialtjänsten i Hedemora kommun granskas av Inspektionen för vård och omsorg, IVO, som bland annat följer upp kritik som kommunen tidigare har fått. Det har bland annat handlat om handlingar som hamnat i en låda och inte diarieförts utan glömts bort, samt orosanmälningar som lagts på hög vilket har gjort att barn i kommunen har riskerat att fara illa.
– Jag har följt medias rapportering om detta. Det är svårt för mig att säga så mycket om situationen men det är naturligtvis glädjande att IVO, som tillsynsmyndighet, kommer att ge viktig feedback, säger Marjo Savelius.

Känns det som en utmaning för dig att tillträda som chef i det här läget?
– Ja, det ska bli väldigt spännande. Jag hoppas att jag med min erfarenhet och sakkunskap ska kunna bidra till det fortsatta utvecklingsarbetet, säger Marjo Savelius.

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) nr 45 2019

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS