ANNONS

Marit Gustafsson från Avesta vann Childhoodpriset.
Foto: Childhood

Marit från Avesta vann Childhoodpriset

Det blev Marit Gustafsson från Avesta som vann 2020 års Childhoodpris. Vinnaren tillkännagavs av prinsessan Madeleine i måndags.

Marit Gustafsson har varit verksam inom den kommunala socialtjänsten i många år. Som barnhandläggare möter hon barn i kris och barn som är i behov av stöd i eller utanför hemmet. I sin roll drivs Marit av ett genuint engagemang för barnets bästa. Marit sätter alltid barnens perspektiv främst, samtidigt som hon värnar om att ge både föräldrar och familjehem ett lugnt, pedagogisk och professionellt bemötande.
– Juryn fick ta del av många starka nomineringar och vårt uppdrag att hitta finalister och vinnare var därför både givande och svårt. Marit lyste allra klarast och hon är en värdig vinnare av Childhoodpriset 2020, säger Paula Guillet de Monthoux, generalsekreterare på Childhood och ordförande i Childhoodprisets jury.
Juryns motivering lyder:
”Med empati, engagemang och kunskap möter Marit barn på deras egna villkor. Hon skapar trygghet för barn i kris när livet är som allra skörast. Med sin starka närvaro och intelligenta lekfullhet gör Marit det svåra begripligt för barn. Och hon blir kvar, hon sviker inte och ger aldrig upp. Marit är en inspiration och förebild för en hel yrkeskår – och för alla människor som värnar om barn.”

Childhoodpriset
Childhoodpriset instiftades 2019 och vill uppmärksamma de människor i Sverige som är avgörande för att hålla barn trygga men vars arbete inte alltid syns mest.
Priset delas ut årligen; varje år står en ny yrkesgrupp i prisets fokus. 2020 går till en person som arbetar med barn och unga inom socialtjänsten.
Prissumman på 50 000 kronor ska användas till något som gör att pristagaren blir ännu bättre i sin yrkesroll.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS