ANNONS

Marie Larsson och Malin Göthberg brinner för att hjälpa människor att må bra.
Foto: Maria Karlsson

Marie och Malin lägger vikt på friskvård

FALUN. Nu har Marie Larsson och Malin Göthberg på Dala Sport och Hälsofabrik, tillsammans med sina medarbetare, äntligen kunnat fira starten på sin verksamhet genom att bjuda in till öppet hus. – Det blev väldigt lyckat med många besökare som bjöds på både snittar, frukt och bubbel, säger Marie Larsson.

De hade mycket att ordna med inför kvällen men hann ändå med att ställa upp på fotografering och när Marie tog hand om sin kund hade Malin tid att prata en stund innan hennes nästa kund kom.
De startade företaget i det gamla mejeriet på Mäster Jons gränd i Falun maj 2020, när coronapandemin kanske var som mest allvarlig och har därför inte kunnat fira öppnandet som de hade önskat förrän nu.
– Marie och jag jobbade på samma ställe tidigare och hade redan fullt upp. När vi startade här kunde vi i stort sett fortsätta med samma höga beläggning, berättar Malin.
Några avbokade sina tider när pandemin var som värst, men det la sig snabbt, enligt Malin.
– De flesta kom ändå, något som överraskade oss, men de behövde ju må bra. Det finns så många människor med värk och smärta i kroppen. Och under pandemin, när många arbetat hemifrån, har vi sett att allt fler fått besvär i bröstrygg och nacke.

Marie Larsson och Malin Göthberg brinner för att hjälpa människor att må bra.

Skillnaden under pandemin blev att vidta extra försiktighetsåtgärder, men annars var de redan vana vid att arbeta med noggranna hygienrutiner i sina yrken.
De är sammanlagt nio terapeuter som arbetar på olika sätt med hälsa under samma tak och det är Malin och Marie glada för, nu kan de hjälpa ännu fler.
– Det som är bra med att vi är många som jobbar under samma tak är att vi kan skicka kunder till varandra. Någon kanske behöver massage, en annan något av akupunktur, kostråd, personlig träning, hudvård eller zonterapi och så vidare.

Marie Larsson och Malin Göthberg.

Malin arbetar som massageterapeut och postural tränare, en form av fysioterapi för att bland annat hjälpa människor att bygga upp styrka i kroppen och bli smärtfria.
Marie är utbildad naprapat och justerar lederna i kroppen med mera.
Terapeuterna i teamet samarbetar för att behandla sina kunder för att bli smärtfria, men också inspirera och ge verktyg för att de som kommer ska kunna hjälpa sig själva till en bättre hälsa.
– Det finns inget jobb som glatt mig mer än det jag har nu, vi brinner alla för att hjälpa människor till bättre hälsa, att bli smärtfria och må bra.

I gymmet kan kunderna få hjälp att träna.

Marie och Malin erbjuder tillsammans med sina medarbetare företagsfriskvård och börjar nu få in alltfler förfrågningar om det.
– Endera kommer de hit till oss eller så åker vi ut till företaget och ger behandlingar, föreläser eller skräddarsyr olika friskvårdsdagar med mera. De har varit mycket uppskattat av de anställda, berättar Malin.
– Och allt fler företagare börjar förstå att ju mer personalen tar hand om sig desto färre sjukskrivningar blir det samt ett gladare arbetslag. Friskvård blir en investering för företaget.
Senare på kvällen, efter öppet hus var Marie och Malin mycket nöjda och glada.
– Det blev väldigt lyckat med många besökare som bjöds på både snittar, frukt och bubbel. De fick lyssna på olika föreläsningar, gå tipspromenad och tävla i jägarvila. Med sig hem fick alla en ”goodiebag”, berättar Marie.

Marie är en av få i Dalarna som arbetar vid en så kallad droppbänk, där hon kan justera leder på ett skonsamt sätt.
Behandlingsrum.

MARIA KARLSSON

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS