ANNONS

Maria Persson, butikschef på Klockargården i Norberg, är en av årets barnrättskämpar som Rädda barnen norra Västmanland uppmärksammar.
Foto: Rose-Marie Eriksson

Maria i Norberg är årets barnrättskämpe

Rädda barnen Norra Västmanland har utsett årets barnrättskämpar, och Maria Persson, butikschef på Klockargården i Norberg, är en av dem.

Den andra barnrättskämpen är Fagersta fritidsbank som prisas för att de gör skillnad för barn och unga samt möjliggör ett rikt friluftsliv året runt i Fagersta.
Maria Persson får årets utmärkelse på grund av hennes arbete för nyanlända barnfamiljer i Norberg.
Motiveringen lyder “Ditt arbete för att nyanlända barnfamiljer i Norberg ska få hjälp och stöd i vardagen är så värdefullt och betydelsefullt. Du ger dem guldkanten och medmänsklighet.”
– Maria har delat ut förnöderheter till barnfamiljer, och det har varit allt från mat till möbler och kläder. Många gånger sker hjälpen till nyanlända barnfamiljer i det tysta, och det når fram till oss genom olika kanaler. Nu har jag haft kontakt med Maria i andra sammanhang, och jag vet att hon gör ett behjärtansvärt arbete, säger Anita Lilja-Stenholm, ordförande Rädda barnen Norra Västmanland.
– Jag är glad att det uppskattas, men jag har bara varit en medmänniska och hjälpt till med det jag kan, säger en blygsam Maria Persson under ett telefonsamtal, och tillägger:
– Jag tycker att hela Norberg har varit engagerade och hjälpt till med de kan, och jag är stolt över att bo här.
Under fredagen, 5 mars, fick årets barnrättskämpar ta emot blommor och diplom. En utdelning som genomfördes på ett smittsäkert sätt utomhus.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS