ANNONS

Annakarin Berglund, ordförande i Internationella kvinnoföreningen Borlänge, hade bjudit in Barbro Engman, (till höger i bild) att föreläsa om Mänskliga rättigheter.
Foto: Veronica Rigtorp

Mänskliga rättigheter på agendan

Internationella Kvinnoföreningen och ABF i Borlänge har en ny mötesplats vid Sveatorget. Föreläsningarna avlöser varandra.Nyligen föreläste Barbro Engman om mänskliga rättigheter.

– Vi har hyrt en lokal på Sveatorget, mitt emellan restaurangerna Pinchos och Pitchers, berättar Annakari Berglund, ordförande i Internationella Kvinnoföreningen, IKF, i Borlänge
I lokalen sker många kulturyttringar som visar kvinnokraft. Det finns också möjlighet till samtal med många kvinnor med olika ursprung och erfarenheter.
Ihop med ABF fick föreningen pengar från regeringen i anslutning till coronan och kunde då hyra lokalen. Där de kommer att vara kvar till årsskiftet.

Nya pengar är sökta men än har inget besked lämnats mer pengar.
– Vi har ambitioner att under hösten göra aktiviteter som ska samla kvinnor i olika åldrar, med olika ursprung och visa på verklig mångfald. Under hösten kommer vi att ordna seminarier, studiecirklar, workshops, boksläpp, modevisningar, hantverksdagar med mera – allt med hänsyn taget till corona restriktioner förstås.
Redan den 21 september föreläste Björn Eriksson om Borlänges historia.
Veckan därpå den 28 september var det föreläsning om hur viktigt det är att ha hemförsäkring.

Lördagen den 3 oktober var det föreläsning om HBTQIA+. Chris Williams föreläste under rubriken “Vem är jag?” på Borlänge bibliotek.
I oktober föreläste Lars Jonsson om hur kommun, riksdag och regering fungerar.

Den 8 oktober var det dags för Barbro Engman, som föreläste om Mänskliga rättigheter.
Barbro Engman är född 3 juni 1948 i Långshyttan. Hon var mellan åren 2000 och 2014 Hyresgästföreningens ordförande. Hon var tidigare aktiv politiker i Socialdemokraterna och var riksdagsledamot för Stockholms kommuns valkrets 1974–1979.
– Jag har varit pensionär sedan 2014, men roar mig med att skriva krönikor på ledarsidan i bland annat Dala-Demokraten, berättar en fortfarande lika aktiva Barbro Engman.
Hon har också hunnit med en framtidsstudie åt Rädda Barnen.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS