ANNONS

Mannen misshandlade sin partner – döms till villkorlig dom och dagsböter

SMEDJEBACKEN En man från Smedjebackens kommun har dömts för misshandel. Han har bland annat slagit och sparkat sin tidigare partner samt bitit henne i nacken.

Den nu dömde mannen är bosatt i Smedjebackens kommun. I mitten av januari i år uppstod det bråk mellan honom och hans dåvarande partner.

Parterna är lite oense om vad som inträffade. Kvinnan har berättat att hon hamnade på golvet och att mannen sedan slog mot hennes hand, sparkade henne i magen och på benen, slog henne i ansiktet, vred om hennes arm, böjde ett av hennes fingrar samt tog ett tag om hennes nacke och sedan bet henne i nacken.

Mannen har erkänt misshandeln och medgett att han slog mot kvinnans hand, att han föste bort henne med foten mot magen, att han utdelade en lätt spark mot hennes smalben, gav henne tre örfilar, tagit tag i kvinnans arm, tagit tag i hennes nacke och bitit henne i nacken. Enligt honom använde han mycket milt våld vid händelsen. Han har även berättat att kvinnan “trampade på hans gränser” och inte lät honom vara ifred. Mannen har uppgett att han “tycker att det är synd att det hela urartade på det här sättet”.

Falu tingsrätt anser att det är bevisat att mannen misshandlat kvinnan. Tingsrätten anser att kvinnan har gett ett trovärdigt intryck och att hennes berättelse har framstått som självupplevd.

Tingsrätten dömer mannen för misshandel. Han döms till villkorlig dom och till att betala 60 dagsböter à 260 kronor, sammanlagt 15 600 kronor. Dessutom ska han betala 8 000 kronor i skadestånd till målsäganden.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Ludvika/Smedjebacken) nr 40, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS