ANNONS

Mannen döms för åtta brott – ska böta 10 000 kronor

SÄTER/HEDEMORA En man från Säters kommun har dömts till dagsböter för åtta brott, som begåtts i Säters och Hedemora kommun. Det handlar bland annat om rattfylleri.

Den nu dömde mannen är i 45-årsåldern och bosatt i Säters kommun. I början av oktober 2018 befann han sig på Åsgatan i centrala Hedemora och var då påverkad av hasch eller annat cannabispreparat, som är narkotikaklassat. Han hade även 0,98 gram amfetamin och 2,54 gram psilocin, som är narkotikaklassat, på sig.

Ett par veckor senare, i slutet av oktober 2018, körde mannen bil på Bergslagsgatan i Säter trots att han var påverkad av alprazolam och hasch, eller annat cannabispreparat. Han hade även 0,43 gram amfetamin på sig. Dessutom saknade han körkort och hade tidigare lagförts för olovlig körning.

I mitten av juli 2019 befann sig mannen vid Hamreängarna i Hedemora kommun och hade då 30 tabletter tramadol, som är narkotikaklassat, på sig. Dessutom var han påverkad av amfetamin.

Under förundersökningen har mannen erkänt samtliga brott. Falu tingsrätt anser att mannens erkännande, tillsammans med den övriga bevisningen, gör att det står klart att mannen har begått brotten.

Falu tingsrätt dömer mannen för sex fall av ringa narkotikabrott samt ett fall vardera av rattfylleri och grov olovlig körning. Han döms till att betala 200 dagsböter à 50 kronor, sammanlagt 10 000 kronor. Dessutom ska han betala 800 kronor till Brottsofferfonden samt stå för kostnaderna för provtagning och analys av blod, vilket uppgår till 2 139 kronor.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 39, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS