ANNONS

Trävaruföretaget Setra expanderar i Långshyttan.
Foto: John Leander

Många jobb på gång i Långshyttan

LÅNGSHYTTAN Det går bra för trävaruföretaget Setra i Långshyttan. De räknar med upp till 20 fler anställda under det här året. Nyckeln är ökad produktion av korslimmat trä.

För tre år sedan, 2018, startade Setra ”komponentlinan” i Outokumpus före detta stålindustrilokaler som man förvärvat. 2020 kom man igång med en produktionslinje för korslimmat trä, som används som komponent till till dörr- och fönsterkarmsindustri.
Det här är någonting som har gått riktigt bra för företaget och personalstyrkan har ökat successivt under hela perioden. Bara sedan augusti har cirka 100 anställda blivit 110.

Nu vill företaget producera mer korslimmat trä. Betydligt mer faktiskt och man har därför ansökt om tillstånd för det enligt miljöbalken hos länsstyrelsen.
Ett tillstånd som Daniel Halvarsson, affärsområdeschef för bygglösningar och komponenter på Setra, tror blir en formalitet att få igenom.
– Ja, eftersom det bara är en utökning av en verksamhet som vi driver så tror jag det, säger Daniel Halvarsson.

Han berättar vidare att företaget har ambitioner att växa kontinuerligt och med den stadigt ökande produktionen. Inte minst tack vare just det korslimmade träet.
– Det är en helt ny produkt och en helt ny affär och marknad. Det är en start till att bli en stor koncern. Det gör det så klart extra spännande.

Och med tillväxten kommer det också uppstå ännu fler arbetstillfällen. Redan under 2020 räknar man med att behöva anställa mellan 10-20 personer.
– Det är jag ganska säker på. Sen kommer vi att fortsätta anställa i takt med den ökade produktionen.

Det är ett brett spektrum av yrkespersoner som kommer att behövas enligt Daniel Halvarsson.
– Vi kommer framför allt behöva anställa på kollektivsidan i och med att vi går upp i skift när volymerna kommer in. Men vi står också inför att expandera på tjänstemannasidan det här året och de kommande tre åren. Är man intresserad ska man hålla ögonen på Långshyttan, för det kommer att hända mycket här framöver.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS