ANNONS

Många från Dalarna kan prisade på Idrottsgalan

AVESTA. Förra gången var nästan publikfri – men när Idrottsgalan är tillbaka i januari 2022 är det åter fullt på läktaren. Dessutom är ett helt gång idrottare från Dalarna nominerade inför festen i Avicci Arena.

Platsen är Avicci Arena, tidigare Globen, och räkna med att det blir festligt när publiken och alla idrottare får närvara vid Idrottsgalan den 17 januari nästa år.
Ända sedan 2000 har den svenska idrottens egen Oscars-gala genomförts i Globen. I fjol hölls den dock i Annexet intill arenan som stod klar 1989, det på grund av pandemin som gjorde att det var begränsningar i antalet personer på plats.
Utöver alla utmärkelser som ska delas ut under kvällen kommer även Radiosportens Jerringpris att tillfalla en idrottare. Regerande vinnare är för övrigt stavhopparen Armand Duplantis, med rötter i Avesta. Året innan, 2019, var det Stora Tuna SK:s orienterare Tove Alexandersson som röstades fram till vinnare av det svenska folket.

I år är det flera idrottare från Dalarna som är nominerade i de olika klasserna.
Tove Alexandersson är nominerad i årets kvinnliga idrottare och Armand Duplantis i männens motsvarighet.
Lägg därtill skidåkaren Maja Dahlqvist (tillsammans med Jonna Sundling) i Årets lag samt Lina Hurtig och Julia Roddar, som båda ingick i det svenska fotbollslandslaget som är nominerat i årets lag.
Ridsportens Peder Fredricson är nominerad i tre olika kategorier, årets manliga idrottare, årets lag och dessutom årets prestation.

Armand Duplantis. Foto: Dreamstime
Julia Roddar tillsammans med spelare i Slätta SK:s F11-lag. Foto: Magnus Lennholm
Lina Hurtig. Foto: Malin Mattsson
Tove Alexandersson. Foto: Veronica Rigtorp

Alla nominerade
Årets kvinnliga idrottare.
Tove Alexandersson, orientering/skidalpinism, Anna Beck, para-cykel, Isabelle Haak, volleyboll, och Sandra Näslund, skicross.
Årets manlige idrottare.
Armand Duplantis, friidrott, Peder Fredricson, ridsport, Daniel Ståhl, friidrott, och Nils van der Poel, skridsko.
Årets prestation.
Hopplandslaget, för OS-guldet, Anna Nordqvist, golf, för British Open-vinsten, Sarah Sjöström, simning, för OS-silvret, och Nils van der Poel, skridsko, för världsrekordet/VM-guldet på 10 000 meter.
Årets lag.
Fredrik Bergström och Anton Dahlberg, segling, Maja Dahlqvist och Jonna Sundling, längd, damlandslaget i fotboll, och hopplandslaget.
Årets nykomling.
Oliwer Magnusson, freeskiing, Maja Stark, golf, Ebba Årsjö, paraalpint, och Maja Åskog, friidrott.
Årets ledare.
Henrik Ankarcrona, ridsport, Peter Gerhardsson, fotboll, Vésteinn Hafsteinsson, friidrott, och Johannes Lukas, skidskytte.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS