ANNONS

Julas nya butikschef i Avesta, Roy Rakkenes, hälsar första dagens kunder välkomna.
Foto: John Leander

Många besökare när Jula öppnade i Avesta

AVESTA Så har ännu en stor butikskedja öppnat vid Åsbo i Avesta. Och när Jula väl slog upp sina portar anlände de första kunderna tidigt. Öppningen var efterlängtad enligt många.

– Välkomna, välkomna!
Julas butikschef i Avesta, Roy Rakkenes, står innanför entrén och hälsar alla nya kunder välkomna. Han får lov att upprepa välkomstorden åtskilliga gånger.
Ett jämnt flöde av kunder anländer redan under morgonen på öppningsdagen. Men det var inte ett helt oväntat scenario om man ska tro Roy Rakkenes.
– Vi har förberett oss i åtta veckor och redan under de sista fyra veckorna innan öppning har folk kommit förbi och knackat på och vill in.

Många är glada för att de inte behöver resa till Borlänge eller Västerås längre. För nu finns det en Jula-butik lokalt.
Roys intryck verkar stämma överens med vad första morgonens kunder uttrycker. Som Jonathan Olovsson och Niklas Vuoleva som tagit sig hit från Fagersta.
– Det är bra. Nu slipper vi åka till Västerås, säger Jonathan
– Ja, det är dubbelt så långt dit. Det är smidigt att åka hit i stället, nu när Biltema finns här också, säger Niklas.

Borta bland hyllorna med städartiklar har Mariah Bengtsson från Pellesberg hunnit samla på sig en hel del varor.
– Det är jättebra att det händer saker här i Avesta. Nu slipper man åka till Borlänge, säger hon.
Leif och Mia Renedahl har kommit in från Fors, men med rötter i Stockholm där de ofta har handlat på Jula. De är glada över att kedjan finns också i Avesta nu.
– Det är ju bra att det kommit hit, för det ger ju arbetstillfällen också. Sen är det i och för sig synd om Avesta centrum. Man undrar hur det kommer att gå där när allting finns här, säger Leif Renedahl.

En kort stund senare blir Roy Rakkenes uppvaktad av två kommunrepresentanter, näringslivsutvecklaren Anders Åkerström och kommunalrådet Lars Isacsson (S).
Även Lars Isacsson säger att Julas etablering i Avesta är ”jättebra”.
– Att flera stora aktörer vill etablera sig här visar att handeln är stark i Avesta.

Att etableringarna i Åsbo skulle ta musten ur Avesta centrum tror han inte kommer att ske på sikt.
– Jag hoppas att ingen har missat att vi håller på med en ny stadsplan, med förtätning, handel och fler bostäder. De som kommer hit kan också åka till centrum och handla och äta på restaurang. Jag hoppas vi kan komma bort från det här att det ska vara antingen eller. Det ska vara både och.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS