ANNONS

En man från Ludvika kommun har dömts för flera brott, bland annat för att ha onanerat inför minderåriga medpassagerare på en buss i Ludvika kommun.
Foto: Karin Diffner

Man döms för att ha onanerat på buss

LUDVIKA En man i 45-årsåldern från Ludvika kommun har dömts för flera brott, bland annat för att ha onanerat inför minderåriga medpassagerare på en buss i Ludvika kommun.

I slutet av maj 2019 befann sig mannen på en buss i Ludvika kommun. Tre minderåriga medpassagerare har berättat att mannen onanerade på bussen, samtidigt som han hade ögonkontakt med dem. Vid samma tillfälle hade mannen brukat klonazepam, som är narkotikaklassat, och han hade även en mindre mängd amfetamin på sig.
I början av augusti 2019 bar mannen kniv på en affär i Ludvika kommun.

I slutet av november 2020 hotade mannen en väktare, på en plats i Ludvika kommun, genom att gå snabbt mot denne, samtidigt som han försökte rycka loss ett metallrör. Väktaren har berättat att han skulle ingripa mot vad han uppfattade som pågående brottslighet när den hotfulla situationen uppstod.

Mannen har erkänt knivinnehavet men förnekat de övriga brotten. Tingsrätten påpekar dock i sin dom att mannen samtidigt har lämnat uppgifter om att han missbrukade flera sorters droger och befann sig i ett rus, som gör att han saknar minnesbilder från händelserna.

Falu tingsrätt dömer mannen för två fall av sexuellt ofredande samt ringa narkotikabrott och ett fall vardera av hot mot tjänsteman och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål. Han var även misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel och häleri, men då åklagaren lagt ner dessa åtalspunkter så frikänns mannen från dessa brottsmisstankar.

Påföljden blir skyddstillsyn med särskild föreskrift samt att betala 100 dagsböter à 50 kronor, sammanlagt 5 000 kronor. Han ska även betala skadestånd på 10 000 kronor vardera till de tre personerna som bevittnade onanin på bussen.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 51, 2021.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS