ANNONS

Glatt team från Falun. Från vänster Tobias Lundberg, Lisa Lundberg och Anna Lövenhamn Lundberg.
Foto: Veronica Rigtorp

Mamma och pappa coachade Lisa i spåret

Skidtävlingen Bergebo Ski Weekend kördes med restriktioner som ger skidåkarna chansen att utöva sin sport. En av de som ställde upp var Lisa Lundberg tävlandes för Falu IK.

Rejält med minusgrader under tävlingsdagarna avskräckte inte ungdomar, elitklassificerade juniorer och seniorer från att tävla i Bergebo.
Lisa Lundberg, tävlandes för Falu IK Skidklubb, anlände med ”coach och team” bestående av mamma Anna Lövenhamn Lundberg och pappa Tobias Lundberg med samma uppgift.
Ett glatt team som njöt av vädret.
– Åh, vad kul med tävlingar, som vi har väntat, utbrast Anna Lövenhamn Lundberg.
Lisa hade inte tid med småprat och drog taggad i väg för att kolla in stadion.
Tävlingarna var inte bara efterlängtade av Falufamiljen utan liknande uttalanden kom från många glada deltagare och besökare.

Det är ingen vanlig tävlingssäsong.
Arrangerande Domnarvets GOIF hade coronaanpassat helgens längdskidtävling.
– Vi följer skidförbundets utarbetade riktlinjer som bygger på Folkhälsomyndighetens rekommendationer, berättar tävlingsledaren Magnus Skärhem.
Åkarna rekommenderades att komma tidigast en timme före start och lämna så snart de gått i mål.
Start- och målfållan var separerade och åkarna lotsades genom proceduren innan, under och efter tävlingen.
Före följdes ett enkelt flöde med självservering från ett uppdukat bord med chip och nummerlappar, och sedan vidare mot startfållan.

Tävlingarna gick i fristil och skate, och detta för att minimera behovet av vallatest och hjälp.
Den individuella starten förlängdes från 30 sekunder till en minut för att glesa ut mellan åkarna. Arenaområdet var tydligt indelat i zoner där ledare och funktionärer med flera fick vara.
När åkarna kom mot målfällan skedde proceduren omvänt och de tog själva sitt pris vid målgång, ingen prisutdelning skedde, och tog av sig sitt chip och sin nummerlapp. Chipen desinficerades och nummerlapparna tvättades senare.
Startlistor och resultatlistor fanns endast på nätet för att undvika folksamlingar kring resultattavlor.
Klubbstugan Bergebo motionscentral var inte öppen för annat än toalettbesök.

Till lördagens ungdomstävlingar var hela 182 ungdomar i åldern 11-16 år anmälda. Till söndagens nationella elittävling var det ett 60-tal anmälda. De stora hemmastjärnorna Oskar Svensson från Falun och Maja Dahlqvist från Borlänge passade nog på att vila efter Tour de Ski.
– Det är kul att visa att det händer positiva händelser också mitt i pandemin, som den här skidtävlingen, så barn kan fortsätta med sina fysiska aktiviteter och även tävlingar, avslutar Magnus Skärhem.
Lördagens ungdomstävling gällde distriktet och således bara dalaungdomar. Söndagens tävlingar var av nationell karaktär.

Lisa Lundberg, D12, tävlandes för Falu IK Skidklubb.Foto: Veronica Rigtorp.
Markus Melén, H21, tävlandes för Falu IK Skidklubb, tog i rejält i starten vid helgens tävlingar i Bergebo. Foto: Veronica Rigtorp
Elsa Carling, Falu IK Skidklubb, vid coronaanpassade skidtävlingen Bergebo ski Weekend. Foto: Veronica Rigtorp
Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS