ANNONS

Från vänster: Philip Jalmelid, Malena Ernman, Anders Ekborg, Tuva B Larsen, Morgan Alling och Sofia Pekkari.
Foto: Mats Bäcker

Malena Ernman : ”Redo att ta nästa steg”

DALARNA. Tillsammans med det bästa från Andrew Lloyd Webber, Björn & Benny och Stephen Sondheim. Konsertproducent Vicky von der Lancken tar nästa steg mot en stor utomhussatsning, på Skansen och Dalhalla i sommar.

Malena Ernman är på tillfälligt återbesök på Oscarsteatern. Scenen där hon och ensemblen gjort braksuccé med musikalen ”Så som i himmelen”. Nu väntar bakomkulisserna-arbete med drömprojektet, ”En himmelsk musikalkonsert”.
– Det är ett spännande gäng som ska bryta ny mark. Jag får samma känsla som när jag kom till Oscarsteatern första gången, jag blir både upprymd och sprudlande glad, säger Malena i ett pressmeddelande.
Den här gången är det inte repliker som ska memoreras, eller danssteg som ska övas in.I stället ska artisterna prata ihop sig inför sommaren. Enas om givna musikalfavoriter. Hitsen av Andrew Lloyd Webber och Stephen Sondheim ska listas upp och spikas. Samt naturligtvis omistliga klassiker av Björn & Benny.
Men artisterna är överens om att sommarens konsert ska inledas med låtarna som förde dem samman – melodierna av Fredrik Kempe från ”Så som i himmelen”.

Konserten – en storts drömkväll för musikalälskare – planeras på Skansen i Stockholm den 10-11 juni och på Dalhalla i Rättvik den 18 juni.
– Det här ska bli en musikal-hyllning som både berör och roar, säger Anders Ekborg i pressmeddelandet.
Han tillhör svenska originalgänget bakom såväl Chess, Kristina från Duvemåla samt Så som i himmelen. Sveriges all star-team för musikalsommaren är både utsett och samlat.
Malena Ernman får sällskap av bland andra Björn Kjellman, Anders Ekborg, Tuva B Larsen, Philip Jalmelid, Christopher Wollter och Sofia Pekkari. Hela originalgänget bakom Så som i himmelen är återigen samlade i stjärnuppställningen – där Morgan Alling agerar konferencier.
– Med dagens snöyra tror man det inte, men snart står våren i full blom och sommaren väntar om hörnet. Därför planerar vi för fullt redan idag, för att både Skansen och Dalhalla ska bli så där inbjudande och mysigt. Med Sveriges främsta röster och de bästa musikallåtarna, allt samlat under en och samma kväll, säger producenten Johan von der Lancken i pressmeddelandet.

”En himmelsk musikalkonsert” är skapad av medverkande artister och Vicky von der Lancken, tillsammans med medproducenterna 2Entertain och Krall Entertainment. För musikaliska arrangemang står Karl-Johan Ankarblom med flera.
Biljetterna släpptes den 13 december.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS