ANNONS

Maher Hussein visar på kolgrillen som är en av investeringarna i restaurangen.
Foto: Rose-Marie Eriksson

Maher öppnar en ny restaurang i Avesta och förverkligar sin dröm

En ny restaurang slår snart upp portarna i Källhagenområdet i Avesta. Maher Hussein har haft några intensiva månader för få allt klart och nu ser han fram emot öppningsdagen.

– Min dröm har varit att ha en stor lokal och driva restaurang, och nu har jag det, säger Maher Hussein och tillägger att restaurangen öppnar 1 februari.

Maher Hussein visar in i den stora lokalen på drygt 200 kvadratmeter och berättar att hans koncept är att det ska finnas något för alla.
– Här finns kolgrill och förutom pizza och hamburgare satsar jag på lunchbuffé och även à la carte. Jag har lagt en miljon på investeringar och allt är nytt, även ventilationen, säger han och fortsätter:
– Eftersom lokalen är stor blir det inga problem att hålla avstånd. Räknar man med tio meter per person så räcker det till 20 personer.

Maher, som kommer från Kurdistan, bor med fru och två barn i Norberg där han tidigare hade livsmedelsbutik och restaurang. Han jobbade även i restaurangbranschen i hemlandet.
– Jag kom till Sverige år 2009 och började hjälpa min bror som hade flyttat hit sex år tidigare. Han drev en pizzeria i Hedemora och så småningom tog jag över pizzerian som jag sålde 2019.
Nu äger Maher restaurangen Jasmin al sham, som den heter och han kommer att driva verksamheten med flera anställda.
– Nu har jag anställt tre personer och vi kommer att bli fler som jobbar här.
– Jag har kört stenhårt i sex månader för att få allt klart, och jag är inte rädd för att jobba, men jag måste tänka på min familj också.

Maher berättar att han tänker hålla bra priser eftersom många inte har så mycket pengar i dag.
– Jag vill att alla ska kunna äta här. Jag kommer även att ha onlinebeställning och mat för avhämtning.
Maher är glad för att han fått chans att leva sin dröm och berättar att han har haft bra stöd från kommunen.
– Alla har varit jättebra och stöttat mig. Men gör du rätt får du hjälp och gör du fel blir det ingen hjälp. Och jag är glad för att det här blev rätt, säger Maher Hussein och ler.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS