ANNONS

Det har gått snart tio år sedan OKQ8 stängde macken intill riksväg 70, vid nerfarten till Säterdalen. Men nu har rivningsarbetet inletts.
Foto: Pär Sönnert

Macken i Säter är på väg att rivas

Rivningsarbetet av den gamla OK-macken intill riksväg 70 i Säter inleddes i slutet av september. Där macken stått ska den nya gångtunneln under järnvägen mynna ut.

Det har gått snart tio år sedan OKQ8 stängde macken intill riksväg 70, vid nerfarten till Säterdalen. Men nu har rivningsarbetet inletts.
– Rivningen börjar i dag (läs: 28 september). Jag antar att de är rätt snabba och är klara inom två, tre veckor, säger Per Wallnor som är projektledare på Säters kommuns fastighetsenhet.
Fastigheten var tidigare i privat regi men för ett par år sedan köptes den av kommunen som sedan har gjort en miljöinventering av fastigheten.
– Det är mycket miljöregler med en drivmedelanläggning. Man måste analysera betong, kablar och annat. Byggnaden är från slutet av 1960- eller början av 1970-talet och har sina år på nacken, säger Per Wallnor.

Cisternerna som innehöll bränsle har forslats bort av OKQ8.
– Det finns någon cistern kvar samt oljeavskiljare. Det är rätt mycket jobb att ta hand om en fastighet som använts till detta ändamål, säger Per Wallnor.
När rivningen är klar så ska fastigheten användas i projektet med den nya genomfarten.
– Någonstans där byggnaden står i dag ska den nya tunneln, som ska gå under järnvägen, mynna ut. Tunneln ska tillgänglighetsanpassas och kräver därför viss lutning och mycket plats, säger Per Wallnor.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS