En studio byggdes upp i Folkets hus under fredagen därifrån sändes årets Miljöting. Från vänster Amrit Forss, Madelein Gray, Bengt Park, Therese Bohman i soffan och Alexandra Lindström vid datorn.
Foto: Veronica Rigtorp

Lyckat miljöting trots pandemin

Miljötinget ställde inte in, de ställde om. Och det gjorde de med bravur. I en uppbyggd studio i Folkets hus sändes tinget digitalt och live.

– Miljötinget blev ett mycket lyckat evenemang. Det fanns en oro över att inte få ungdomarna tillräckligt engagerade för att interagera med oss via mentimeter men vi fick in massvis med frågor till alla föreläsare. Vi har haft ett 30-tal tappra själar som kollat på hela sändningarna utan avbrott och totalt har lördagens sändning nu 500 visningar. Samtliga inblandade har gjort ett jättejobb för att detta skulle bli av och vi är så nöjda och stolta över detta, säger Madeleine Gray, Projektledare, Smedjebackens kommun.

Programrådet vara tillsammans med gäster på plats i Smedjebacken där de sänder live från uppbyggd studio.
– Vi skulle ha varit ungefär 30 personer fysiskt, men genom att coviden tagit fart igen, har vi begränsat oss ytterligare, berättade Alexandra Lindström, projektledare för Miljötinget.
Miljötinget firade 30-årsjubileum i år, och det skulle givetvis ha firats stort när detta gick av stapeln i Smedjebacken. Pandemin satte dock stopp för detta, som allt annat i samhället under detta underliga år.

Miljötinget är ett regionsöverskridande projekt som årligen genomförs av Region Gävleborg och Region Dalarna med syfte att öka intresse, kunskap och engagemang för hållbar utveckling bland unga.
Miljötinget är en miljökonferens av unga, för unga, med unga. Den huvudsakliga målgruppen är ungdomar i åldrarna 14–19 år som bor och verkar i Dalarna eller Gävleborg. Stommen till Miljötinget är programrådet som består av ungdomar från Region Gävleborg och Region Dalarna.
Programrådet är ansvariga för konferensen. Det är de som planerar, marknadsför och genomför Miljötinget.

Syfte är att öka intresset, kunskapen och engagemanget bland unga kring hållbar utveckling.
I värdkommunen Smedjebacken var Madeleine Gray projektledare och samarbetade nära med Alexandra Lindström, projektledaren från Region Gävleborg.
Kommunens ungdomsstrateg Matilda Kilström intervjuades under sändningen om ungdomsfrågor.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Reporter

Snabblänkar

ANNONS

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS