ANNONS

Under spökfredagen spelade Monsterorkestern, som består av elever från Kulturskolan, musik på flera ställen i centrum.
Foto: Jens Wikholm

Lyckad spökfredag i centrum: “Det var uppskattat att vi klädde ut oss”

HEDEMORA Många Hedemorabor tog sig ut på stan under spökfredagen, ett par dagar före halloween. Dessutom hade flera av affärerna i centrum extraöppet under kvällen. “Väldigt lyckat”, säger Charlott Hill som driver affären Krusidull.

Spökfredagen ägde rum fredagen den 29 oktober med flera arrangemang ute på Hedemoras gator och torg samt med extraöppet bland handlarna. Amatörteaterföreningen Humus arrangerade en spökvandring, med start vid Sagateatern.

Amatörteaterföreningen Humus arrangerade en spökvandring, med start vid Sagateatern. Foto: Jens Wikholm

Under kvällen spelade Monsterorkestern, som består av elever från Kulturskolan, musik på flera ställen i centrum.
– De spelade inne i Centrumgallerian och sedan ute vid brandbilen som räddningstjänsten visade upp. Därefter drog orkestern i väg till Wienerkonditoriet och spelade där med. Barnen tyckte att det var kul att få spela och speciellt att få klä ut sig. Vi hade väldig tur med vädret, säger Emil Gustavsson, bleckblåslärare inom Kulturskolan.

Södra Dalarnas räddningstjänst visade upp en brandbil under spökfredagen. Från vänster: Magnus Perrault, Jonathan Malmling och Robert Carlsson. Foto: Jens Wikholm

Handlarna hade öppet ett par timmar längre än vanligt, till klockan 20.00.
– Vi hade fullt i butiken nästan hela tiden under de två timmarna som vi hade extraöppet. Det blev en väldigt lyckad kväll. Personalen i många av affärerna hade klätt ut sig och det bjöds på godis. Det var uppskattat av både barn och vuxna att vi klädde ut oss, säger Charlott Hitt på barnklädesaffären Krusidull.

Hon skulle gärna se fler saker som händer under kvällen.
– Det hade varit roligt med ännu fler arrangemang ute på stan, för barnens skull. Men det krävs ju fler eldsjälar till det, för att se till att det händer mer en sådan här kväll, säger Charlott Hill.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 45, 2021.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS